AB'den üye devletlere köstebek suçlaması

Güncelleme Tarihi:

ABden üye devletlere köstebek suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 19:31

AB dönem başkanı Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Birlik üyesi ülkeleri, önemli dış politika belgelerini, aralarında İsrail'in de bulunduğu Birlik dışındaki bazı ülkelere sızdırmakla suçladı.

Tuomioja, Helsinki'de yayımlanan Hufvudstadsbladet gazetesinde yer alan yazısında, Orta Doğu ile ilgili bütün AB belgelerinin üye ülkelere dağıtılmasından bir saat sonra Tel Aviv, büyük olasılıkla da Washington ve Moskova tarafından bilindiğinden uzun süredir haberdar olunduğunu kaydetti.

Finlandiya Dışişleri Bakanı, dış politika bilgilerinin dışarı sızdırılmasının, Birliğin küresel politikalara ilişkin birleşik güç oluşturma yeteneğine zarar verdiğini belirtti.

Önemli bilgilerin sızdırılmasının, üye ülkeleri, AB'nin resmi karar mekanizması dışında hareket etmeye teşvik ettiğini ifade eden Tuomioja, bu durumun bütün Birlik için sorun, özellikle de daha küçük üye ülkeler için zarar verici olduğunu kaydetti.

Tuomioja, AB üyesi ülkelerin bakanlarını da, ulusal çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri ya da en azından medyaya bu izlenimi verdikleri gerekçesiyle eleştirdi ve medyayı Birlik içindeki farlılıkları abartmakla suçladı.
Finlandiya Dışişleri Bakanı, medyaya yönelik suçlamasına örnek olarak, basın yayın organlarında yer aldığının aksine Birliğin Orta Doğu'daki şiddete nasıl karşılık verileceği konusunda ortak görüşü olduğunu anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!