ABD'de tepki çeken klip geri çekildi

Güncelleme Tarihi:

ABDde tepki çeken klip geri çekildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2006 21:45

ABD'de internette, bir Amerikan askerinin Iraklı bir aileyi öldürmesini hikaye eden müzik klibinin yayınlanması tepkiye yol açtı.

“Hacı Kızı” adlı şarkının klibinde, tezahüratta bulunan kalabalığın önünde bir deniz piyadesi gitar çalarak şarkı söylüyor. Şarkının güftesi, bir Iraklı kadınla tanışan askerin, kendisine silahla karşı koyan kadının aile üyelerini vurarak öldürmesini konu alıyor.

Deniz piyadelerinin sözcülerinden Scott Fazekas, bir askerin Iraklılar hakkında duygudan yoksun bir şarkı söylediği internetteki video klipten haberdar olduklarını bildirdi.

Fazekas, ancak şarkıcının kimliğini ve orduda çalışıp çalışmadığını bilmediklerini belirterek konuyu araştırdıklarını söyledi.

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi başkanı Nihad Ahvad da Irak'taki deniz piyadelerinin Irak'ta son günlerdeki mezalimi göz önüne alındığında, Pentagon ve Kongre'nin bu video hakkında soruşturma açması gerektiğini söyledi.
Adını açıklamayan birisi tarafından www.youtube.com sitesine gönderilen klibin, tepkiler üzerine geri çekildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!