ABD'de Suudi Arabistan'ın büyükelçisine suikast planı çökertildi

Güncelleme Tarihi:

ABDde Suudi Arabistanın büyükelçisine suikast planı çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 23:46

İran, ABD'de ortaya çıkarılan, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'ne suikast ve Suudi Arabistan ile İsrail büyükelçiliklerini bombalama planına dahil olduğu yönündeki suçlamayı reddetti.

Haberin Devamı

Resmi İran ajansı IRNA'nın haberinde, ABD Adalet Bakanlığı'nın suçlamaları, "ABD'nin İran'a karşı yeni propaganda senaryosu" sözleriyle değerlendirildi.
New York'taki federal mahkemede açıklanan suç duyurusunda, İran asıllı ABD vatandaşları Mansur Arbabsiar ve Golam Şakuri'nin, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'ne suikast ve Suudi Arabistan ile İsrail büyükelçiliklerini bombalama planı yapmakla suçlandıkları bildirildi.

Arbabsiar'ın, Eylül ayının sonunda tutuklandığı ve suçunu itiraf ettiği, Şakuri'nin ise hala kaçak olduğu, planın, Federal Soruşturma Bürosu ve Uyuşturucu İcra Dairesi tarafından engellendiği belirtilmişti.

Mahkeme belgeleri, Şakuri'nin, İran'daki Devrim Muhafızları'nın bir kolu olan Kuds Gücü'nün üyesi olduğunu ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

ABD Adalet Bakanı Eric Holder de, İran hükümetinin, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi'ne suikast planını engellediklerini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!