ABD'de kuraklık çim boyattı

Güncelleme Tarihi:

ABDde kuraklık çim boyattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 12:26

ABD’de bu yaz yaşanan aşırı kuraklık birçok eyalette evlerinin önünde yeşil çim görmeye alışmış halka otları boyattırıyor. Son iki ayda yüksek gelirli meslek haline dönüşen çim boyama mesleği birkaç firmayı zengin etmiş durumda.

Haberin Devamı

Chron.com sitesinin haberine göre kuraklık yüzünden çimleri boyama işinin en yaygın olduğu eyaletlerin başında New Jersey geliyor. Özel hazırlanmış bitkisel boyayla yüklü araçlar müstakil evlerin bulunduğu semtleri dolaşarak “Çimlerinizi boyanır” anonsu yapıyor. Kompresörle donatılmış kamyonetler evlerin önünde genelde 100 metrekare olan bahçeyi yarım saat gibi kısa sürede 165 dolara yeşile boyuyor. Boyanan çimlere 60 günlük rengini atmayacak garantisi de veriliyor.

KURAKLIĞA BÖYLE ÇÖZÜM BULDULAR / FOTO GALERİ

Amerikan halkı evinin önündeki çimi boyayla tekrar yeşil yapmanın kolay yolunu bulurken, asıl alarmı ABD Tarım Bakanlığı verdi. Bakanlık tarafından önceki gün yapılan açıklamaya göre tarımın en yoğun yapıldığı 26 ABD eyaleti 50 yıldan beri görülmemiş kuraklıktan perişan vaziyette. Amerikan gıda sanayisinin temel ürünleri oluşturan buğday, mısır, soya ve pancar rekoltesi tarlalarda samana dönüşmüş vaziyette.

Haberin Devamı

ABD'deki 2012 kuraklığının sadece ülkeyi değil, dünya gıda piyasalarını da ciddi bir şekilde etkileyeceği belirtiliyor. Yine ABD kaynaklarına göre önümüzdeki Eylül ayından itibaren gıda ürünleri fiyatlarının dünya çapında yüzde 40 oranında yükselmesi bekleniyor.

PUTİN 2010'UN İNTİKAMINI ALIYOR
Bu arada ABD’deki kuraklıkla ilgili bir de komplo teorisi türetildi. Rusya’daki İnternet sitelerinde yayınlanmaya başlanan haberlerde “2010 yılında ABD, Rusya’ya iklim silahıyla vurmuştu. Bu yıl ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ABD’den intikam alıyor. Rusya elindeki benzer bir silahla ABD'yi kurutuyor” denilmeye başlandı.

2010 yılında Rusya’da büyük kuraklık yaşanmıştı. Rusya’nın tarıma elverişli Avrupa bölgesi 68 gün boyunca 40 derecelik sıcaklarla kavrulmuştu. Rusya’daki kuraklığın birinci ayı sonunda medyada “ABD Alaska’daki gizli 'HAARP' iklim silahını kullanarak Rusya’ya savaş açtı” denmeye başlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!