ABD'de iki Türk kızı gölde ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

ABDde iki Türk kızı gölde ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 10:43

Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi Betül Eryıldırım ve Merve Tokel, Work And Travel programıyla gittikleri ABD’de yaşamlarını yitirdi. Betül ve Merve'nin cansız bedenleri Utah eyaletindeki Powell Gölü’nden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Bullfrog Marina’da çalışan 21 yaşındaki Merve'nin bedeni, göl çevresindeki popüler plajlardan Croppy Cove’a yakın bir bölgede, 8 Ağustos Çarşamba günü yerel saatle 15.45'te şans eseri bulundu. Bunun üzerine Betül için de arama çalışmaları başlatıldı.

 
ABD'DE ÖLÜ BULUNAN İKİ TÜRK KIZIN EVİNDE YAS / WEB TV

 

BETÜL FACEBOOK'TA BU FOTOĞRAFLARI PAYLAŞMIŞTI / FOTO GALERİ

 

Yerel haber sitesi KSL.com’a konuşan Kane County Şerifi Alan Alldredge, Utah Kamu Güvenliği Birimi’nden helikopterlerin ve ABD Milli Parklar Dairesi'nden dalgıçların yürüttüğü arama çalışmaları sonucu Betül'ün cansız bedeninin dün 18.30 sularında bulunduğunu açıkladı.

 

Haberin Devamı

CİNAYET ŞÜPHESİ AZ

Şerif Alldredge’in verdiği bilgiye göre, Merve ve Betül, arkadaşlarına 7 Ağustos Salı, öğleden sonra 15.00’te plaja ineceklerini ve 18.00’de döneceklerini söyleyerek marinadan ayrıldı. Alldredge soruşturmada an itibarıyla cinayet şüphesinin zayıf olduğunu yine de bütün olasılıkların değerlendirildiğini söyledi.

 

Betül ve Merve’nin bedenlerinde darp izine rastlanıp rastlanmadığı ise henüz açıklanmadı.

 

TARTIŞILAN FACEBOOK MESAJI
Merve’nin Powell Gölü için Facebook sayfasında kurulan gruba yazdığı mesaj da tartışma konusu oldu. Merve “ACİL” diye başlıklandırdığı mesajında Sergio Warnick isimli birini dizüstü bilgisayarını çalmakla suçluyor.

 

Merve’nin mesajı şöyle: “Browntown’dan Sergio Warnick isimli biri dizüstü bilgisayarımı çaldı ve Page’e gitti ve bugün bunu itiraf etti. NPS’ye bilgisayarımı Page’de attığını söyledi. Lütfen kim siyah bir Samsung bilgisayar bulursa bana haber versin. Ben o bilgisayarı Türkiye’den aldım. Şarjı olmadan çalışmaz ve [Sergio] şarj aletini almamış. Bilgisayarımdaki şeylere ihtiyacım var çünkü benim için çok önemliler. Bilgisayarımı bulup bana getirene 50 dolar vereceğim. Umarım birileri bulur.”

Haberin Devamı

ABDde iki Türk kızı gölde ölü bulundu
Zamanında defnedelim

Betül’ün babası Ali Eryıldırım, şunları söyledi: “Eğitimi için Amerika’ya gitmeyi çok istiyordu. Gittiğinde de çok mutlu olmuştu. Mezun olduğunda Turizm Bakanlığı’nda çalışmak istiyordu. Geleceği için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyorduk. En son Çarşamba günü konuşmuştuk. Her şeyin yolunda olduğunu ve çok mutlu olduğunu söylemişti. Çok üzgünüz. Evladımızı kaybettik. En azından zamanında defnetmek istiyoruz. Yetkililerden bu sürenin daha kısa tutulmasını rica ediyoruz. ”

Kızının ölüm haberini alan anne Tülin Eryıldırım ise sinir krizi geçirdi.

Fransa’ya da gidecekti
Merve'nin ailesi ise kızlarının ölüm haberini arkadaşlarından aldıklarını belirterek isyan etti. Tokel ailesinin yakınları, Merve’nin çok çalışkan ve hayat dolu bir kız olduğunu belirterek, “Amerika’dan sonra Fransa’ya gidecekti. Dilini geliştirip bunun üzerine çalışmak istiyordu” dedi. 

Murat ŞAHİN - Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

Haberin Devamı


İKİSİ DE BAŞARILI ÖĞRENCİLERDİ

Ailesi ve arkadaşları Merve'nin okuldaki not ortalamasının 4 üzerinden 3.58, Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Raporu’ndaki İngilizce puanının da 100 üzerinden 98 olduğunu söyledi.

 

Aynı şekilde Betül'ün de Erasmus İngilizce sınav notunun 96 olduğu öğrenildi.

 

ARKADAŞLARINDAN VEDA MESAJLARI

Betül ile Merve’den gelen acı haber üzerine arkadaşları Twitter’dan, “Hayallerimizi koca bir geleceğe sığdıramadığımız canım dostlarım, bu veda çok erken oldu, geride sizi bekleyen onca sevdiğiniz ve umutlarınız kaldı. Layık olduğunuz yerde, sizin gibi en saf meleklerin arasındasınız, biliyoruz. Gülen gözleriniz, tertemiz gülüşünüz asla bizi terk etmeyecek” gibi hüzünlü mesajlar paylaştı.

 

Haberin Devamı

KENDİLERİ GELMEDEN ACI HABERLERİ GELDİ

Kızların aileleri de gelen haber üzerine yıkıldı.

 

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinin Demetevler semtinde oturan Tülin-Ali Eryıldırım çiftinin iki çocuğundan biri olan Betül'ün bu ay sonu Türkiye'ye dönmeye hazırlandığı ifade edildi.

 

Kızının ölüm haberini alınca sinir krizleri geçiren anne Tülin Eryıldırım, "Kızım, hep çok başarılı olup meşhur olacağım diyordun. Böyle mi olacaktı? Yavrum anneni niye bırakıp gittin. Kuzum, ben şimdi sensiz ne yaparım?" diyerek gözyaşı döktü.

 

BABASI BİR BUÇUK YIL ÖNCE KANSERDEN ÖLDÜ

Altındağ ilçesi Aydınlıkevler'de oturan Merve'nin ailesi ise kimseyle görüşmek istemedi. Tokel'in annesi Gülsüm Tokel, "Acımız çok büyük, kimseyle konuşmak istemiyorum, ne olur rahat bırakın" dedi.

 

Haberin Devamı

Merve'nin üç kardeş olduğu ve babasını da bir buçuk yıl önce kanserden yitirdiği belirtildi.

 

 

ABDde iki Türk kızı gölde ölü bulundu

Betül Eryılmaz'ın Facebook sayfasına en son yüklediği fotoğraf

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!