ABD'de aşırı sıcaklar 4 can aldı

Güncelleme Tarihi:

ABDde aşırı sıcaklar 4 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 11:34

Avrupa başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde aşırı soğuklar can alırken, ABD'nin güneyindeki Texas ve Oklahoma'da aşırı sıcaklara ve şiddetli rüzgara bağlı olarak çıkan yangınlarda, en az 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

KOCO-5 adlı yerel radyodaki haberde, Oklahoma kentinde yangının kuzey bölgelerine yaklaşması üzerine 500 bin kadar kişinin tahliye edildiği belirtilirken, eyalette son 5 gündür 20'ye yakın yerleşim biriminin yangın tehdidiyle karşı karşıya geldiği kaydedildi. Haberde, Texas eyaletinde ise kuzey bölgesindeki 200 kadar yerleşim biriminin yangın tehdidi altında bulunduğu belirtildi.

AVUSTRALYA YANGINLARLA MÜCADELE EDİYOR

Avustralya'nın en büyük kenti Sydney'in doğusundaki WoyWoy bölgesinde 50'den fazla evin kül olmasına yol açan yangınlarda, söndürme çalışmalarına katılan bir gönüllünün kalp krizi geçirerek öldüğü, 21 yaşındaki bir itfaiyecinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Bir dizi yangınla boğuşulan ülkenin güneydoğusunda başlayan yağmur ve ardından sıcaklıklarda kaydedilen düşüşün ise yangınla mücadele eden itfaiyecilerin imdadına yetiştiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!