ABD'de 2. 'ayakkabı bombacısı' ÅŸüphesi

Güncelleme Tarihi:

ABDde 2. ayakkabı bombacısı şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 08:22

Miami uçağında ayakkabısında patlayıcıyla yakalanan Richard Reid'den sonra Texas'ta ayakkabısında patlayıcı maddelerle uçağa binmeye çalışan bir kişi daha gözaltına alında. Zanlı iki saat sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Texas`taki San Antonio uluslararası havaalanında yakalanan adamın yabancı olduğu belirtilirken adı açıklanmadı. Yaklaşık iki saat sorgulanan adam, ayakkabılarında sadece "patlayıcının izi"nin bulunduğu ve bu maddenin adam tarafından ayakkabıya  yerleştirilmediğinin anlaşıldığı belirtilerek serbest bırakıldı.

Havaalanı sözcüsü Laura Uselding, "Ayakkabılarda kablo yoktu ve alarma yol açacak kadar patlayıcı madde bulunmadı" dedi. Havaalanı yetkilileri, adamın Doğu Avrupa`yı ziyareti sırasında farkında olmadan ayakkabılarına bu maddenin bulaştığına inandıklarını belirttiler. Patlayıcı maddenin türü de açıklanmadı.

Adamın, gelişigüzel yolcular arasından seçildiği ve ayakkabılarından bir kumaş parçasıyla alınan örneğin kimyasal testten geçirildiği belirtildi. Bu kişinin hangi uçağa binmeye niyetlendiği de açıklanmadı.

Haberin Devamı

Son olarak Cumartesi günü Ä°ngiliz Richard Reid, bir American Airlines uçağında, patlayıcı bulunan ayakkabılarını ateÅŸlemek üzereyken uçuÅŸ ekibi ve yolcular tarafından durdurulmuÅŸtu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!