ABD'de 11 Eylül kalıntıları konusunda ailelerden dava

Güncelleme Tarihi:

ABDde 11 Eylül kalıntıları konusunda ailelerden dava
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 09:08

ABD'de 11 Eylül 2001'de Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri, kurbanlara ait kalıntıların şehirdeki çöp alanından alınarak daha saygın bir yere defnedilmesi talebiyle mahkemeye başvurdu.

Haberin Devamı

“Uygun Bir Defin İçin Çalışan 11 Eylül Mağduru Aileler” adlı grup tarafından açılan davanın odak noktasında, yaklaşık 1200 kurbanın kalıntılarını da içeren 500 bin ton külün New York'taki Staten Island bölgesindeki bir toprak doldurma alanına dökülmesi bulunuyor.

Şehir yetkilileri, küllerin “Fresh Kills” alanına dökülmeden önce içindeki tüm tanımlanabilir insan kalıntılarının alındığını iddia ederken, mağdur aileler, tanımlanabilir olsun ya da olmasın küçük kemik parçacıkları ve hücre örneklerinin alandan çıkarılarak kalıcı bir mezarlığa gömülmesini talep ediyor. Yetkililer ise böyle bir işlemin yaklaşık 450 milyon dolara mal olacağı gerekçesiyle isteğe karşı çıkıyorlar.

“Uygun Bir Defin İçin Çalışan 11 Eylül Mağduru Aileler” adlı grubun kurucularından Diane Horning, “Ölülerimize yapılan bu aşağılayıcı harekete daha fazla tahammül etmeyeceğiz. Şehir 'kahramanlar' diye tanımladığı kurbanlara bir çöp alanını layık gördü” dedi.

Haberin Devamı

Saldırıların düzenlendiği alandan 20 bine yakın vücut parçasının çıkarıldığı ve uzmanların, bu parçaların 1585 kurbana ait olduğunu belirledikleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!