ABD’ye imdat mektubu

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye imdat mektubu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2001 01:34

Egebank davasında tutuklanan Yahya Murat Demirel ve eşi Ayşenur Demirel, ABD İstanbul Konsolosluğu'na şikayet mektubu gönderdi. Mektupta, ‘‘Haksızlığa uğrayan, işkence gören vatandaşınız Ayşenur Demirel'e sahip çıkın’’ denildi.

Egebank'ın içini boşalttığı gerekçesiyle tutuklu bulunan bankanın sahibi Yahya Murat Demirel ve eşi Ayşenur Demirel (Esenler) avukatları aracılığıyla ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na şikayet mektubu yazdı.

Çift, cezaevi koşullarından yakınırken, ABD Konsolosluğu'na gönderilen mektupta Ayşenur Demirel'in aynı zamanda ABD vatandaşı olduğu da vurgulandı. Demeril suçsuz olduğunu da öne sürdüğü mektupta şu ifadelere yer verdi:

‘‘Haksızlığa uğradı. Suçsuz yere vatandaşınız cezaevinde yatıyor. Baskı ve zulüm görmekte. İnsanlık dışı işkencelere maruz bıkarılıyor. Vatandaşınıza sahip çıkın.’’

Bakırköy Kadın ve Tutukevinde yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan Ayşenur Demirel'e bir tek ziyaretçi gelmedi. Kartal Cezaevi'nde bulunan eşi Yahya Murat Demirel'i ise akrabaları hiç yalnız bırakmıyor. Her görüş gününde özellikle kız kardeşi başta olmak üzere, arkadaşları ziyarete giderek Demirel ile dertleşiyor.

BORÇLARINI ÖDEME PLANI YAPIYOR

Murat Demirel
, çikolatalı büsküvi ile bol bol meyve suyu içerken, dışarıdan getirdiği diyet yemeklerini yiyor. Türk Ceza Kanunu ve Bankacılık Hukuku üzerinde çalışan Demirel, borçlarını ödeme planları da yapıyor.

Aşk şiirleri yazıyorlar

Ankara Ulucanlar Cezaevi'ndeyken sık sık görüşen Demirel çifti, İstanbul'da ayrı cezaevlerinde kalıyor. Demirel ve eşi, bu nedenle görüşemiyorlar. Sıkıntıdan aşırı derecede zayıflayan Demirel ve eşi, avukatlar aracılığıyla mektuplaşarak hasret gideriyorlar.Demirel çiftinin mektuplarından aşk şiirleri eksik olmuyor.Murat Demirel eşi Ayşenur’a, ‘‘Canım, meleğim, birtanem, prensesim’’ diye sesleniyor.

Cezaevi öyküsünü kitap yapıyor

Yahya Murat Demirel, cezaevine düştüğü günden beri düzenli günlük tutuyor. Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında yer alırken, nasıl cezaevine düştüğünü ve başına gelen olayları kaleme alan Demirel, hapisten çıktığında anılarını kitap haline getirmeyi planlıyor.

Yahya Murat Demirel, yakınlarına, amcası Süleyman Demirel'i şikayet ederek, ‘‘Benimle ilgilenmedi’’ diye de dert yanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!