'ABD ve İsrail'in Hamas'ı devirme çabaları iki yüzlülük'

Güncelleme Tarihi:

ABD ve İsrailin Haması devirme çabaları iki yüzlülük
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 11:22

Hamas, ABD ve İsrail'in “örgütü devirmeye çalışacağına” ilişkin basında çıkan haberlere atfen, ”gelecekteki bir Filistin hükümetini devirme çabalarının ikiyüzlülük olduğunu” belirtti.

Haberin Devamı

Hamas sözcüsü Muşir El Masri, yaptığı açıklamada, “bunun, Amerikalıların sabah akşam çağrısını yaptığı demokratik sürecin reddedilmesi” olduğunu ifade etti.

“Bunun bir müdahale ve halkın toplu cezalandırılması olduğunu, çünkü halkın demokratik süreci şeffaf ve dürüst bir yolla uyguladığını” belirten El Masri, “bu çabalarla mücadele için güçlü bir İslami ve Arap tutumuna gerek olduğunu” söyledi.

Yeni Filistin parlamentosunun ilk oturumunu cumartesi yapması, yeni kabinenin de birkaç hafta içinde kurulması bekleniyor.

New York Times gazetesi, “ABD ve İsrail'in, Hamas'ın kuracağı yeni Filistin hükümetini devirmenin yollarını aradığını” iddia etmişti.

Kimliği açıklanmayan Amerikalı ve İsrailli yetkilere dayanarak verilen haberde, “ABD ve İsrail'in, Filistin Yönetimi'ni parasız bırakmayı ve böylelikle Filistinliler arasında hayal kırıklığı yaratarak, bir Hamas hükümetini devirmeyi düşündüğü” ileri sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!