ABD: Terörle mücadele İslam’ın ruhunu kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

ABD: Terörle mücadele İslam’ın ruhunu kurtarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 09:33

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, dünyada yürütülen terörle mücadele kampanyasını ”İslam ruhunu kurtarmak için” yapılan bir savaşa benzetti.

Haberin Devamı

Hadley, “bu düşünceler savaşında, ılımlı Müslümanların, teröristler tarafından ortaya atılan deforme olmuş İslam görüşüne karşı çıkmaları için cesaretlendirilmesi gerektiğini” belirtti.

“İslam ruhu için ideolojik bir savaş yapıldığını” ifade eden Hadley, “bu savaşı kazanmak için aşırılık yanlılarına meydan okumak gerektiğini” de söyledi.

Hadley, “Bu tabii ki Amerikan hükümetinin yapamayacağı bir şey. Bu tehdidi ortadan kaldıracak olan tüm dünyadaki Müslümanların sözleridir” diye konuştu.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Hadley, “Bu oluşmaya başladı. Dünyadaki Müslüman din adamları ve uzmanlar, terörizmi kınayan bildiriler yayımladılar. Bu çabaları memnuniyetle karşılamak, barış ve hoşgörüyü destekleyen İslam dünyasındaki diğer ılımlı başka sesleri cesaretlendirmek gerek” dedi. “Irak ve Afganistan'da demokrasinin yerleşmesinin, şiddeti besleyen umutsuzluk için panzehir sağlayacağını” söyleyen Hadley, Irak'taki Amerikan askerlerinin, ülkede kalıcı demokrasi sağlanmadan erken çekilmesinden yana olmadığını da ifade etti.

Haberin Devamı

ABD Başkanı George Bush, dün Müslüman ülkelerin Washington'daki diplomatik temsilcileri ve ABD'nin önde gelen Müslüman liderlerine Beyaz Saray'da verdiği iftar yemeğinde, terörü lanetlemeleri çağrısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!