ABD Suriye’ye karşı Lübnan'a desteği sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

ABD Suriye’ye karşı Lübnana desteği sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 08:38

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ülkesinin, Suriye'nin müdahalesine karşı Lübnan'ı desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Lübnan meclisindeki parlamenter çoğunluğun lideri ve suikasta kurban giden eski Başbakan Refik Hariri'nin oğlu olan Saad Hariri ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında, Hariri'nin öldürülmesinin, Suriye güçlerinin bu ülkedeki yaklaşık 30 yıllık varlığına son vermesine yol açtığını belirtti.

Suriye'nin, Lübnan'ın istikrara kavuşmasını öngören 1559 Sayılı BM Kararı çerçevesindeki yükümlülüklerine uyması ve Lübnan halkını hiçbir şekilde sindirmemesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten Rice, ”Uluslararası toplumun desteğinden de emin olabilirsiniz” diye konuştu.

Saad Hariri de ABD'den Lübnan'ın iç güvenliğini ve sınırlarını güçlendirmek için yardım istediğini belirtti.
Babasının öldürülmesini soruşturan BM komisyonunun soruşturmasının hızlandırılmasını da isteyen Hariri, bununla birlikte komisyonun başına Alman Savcı Detlev Mehlis yerine Serge Brammertz'in geldiğini ve dosyayı incelemek için zamana ihtiyacı olduğunu bildiğini söyledi. Hariri, “Suriye ne kadar Çabuk komisyonla işbirliği yaparsa bölge için o kadar iyi olur” ifadesini de kullandı. Hariri'nin bugün başkent Washington'da ABD Başkanı George Bush ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!