ABD’nin batısı kül oldu

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin batısı kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

1.5 milyon hektar orman yandı

Sıcak ve düşen yıldırımlar nedeniyle ABD ormanları da alev alev yanıyor. ABD'nin batısındaki 11 eyalette 70 ayrı ormanda 302 bin hektar ormanlık alan kül oldu. 150 uçak ve 20 bin kişiden oluşan söndürme ekipleri, zamana karşı da yarışıyorlar.

ABD'nin batısındaki 11 eyalette son 50 yılın en kötü orman yangınları yaşanıyor. 70 ayrı yerde çıkan orman yangınlarının söndürülmesi için, itfaiyecilerin yanı sıra, deniz piyadeleri de devreye sokuldu. Ayrıca Kanada hükümeti, birçok söndürme aracı ve 200 kişiden oluşan bir ekip yolladı.

ABD'deki orman yangınlarının genelde yıldırım düşmesinden kaynaklandığı belirtildi. Orman yangınları, Arizona, Kaliforniya, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, Oregon, Utah, New Mexico, Washington ve Wyoming'i etkisi altına aldı. 70 ayrı orman yangını, 302 bin hektar ormanı yok ederken, yardım operasyonları sırasında bir helikopterin düşmesi sonucu da 3 kişi yaşamını yitirdi.

Yangınlardan en kötü etkilenen eyaletlerin başında İdaho geliyor. Başkan Bill Clinton yarın bölgede incelemelerde bulunacak.

Toplam 20 bin kişi yangınların söndürülmesi için geceli gündüzlü çalışıyor. Operasyonlarda 150'den fazla uçak kullanılıyor.

Bazı yerleşim merkezlerinin üzerini kapkara bir duman bulutu kaplarken, yüzlerce kişinin de evlerini tahliye etmesi istendi.

ABD'de bu yılki orman yangınları 1.5 milyon hektardan fazla bir alanı yaktı. Bu yılın başından bu yana, ABD'de 62 bin ayrı orman yangını çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!