ABD’nin başkan adaylarının ilk durağı Google

Güncelleme Tarihi:

ABD’nin başkan adaylarının ilk durağı Google
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 00:00

İnternet arama motoru Google, ABD’de 2008 başkanlık seçim kampanyalarının ilk durağı oluyor.

Adaylar, teknoloji sektöründeki etkili çalışanlardan gelen sorulara karşı bu şekilde hazırlanıyor. Cumhuriyet ve Demokrat partilerinin beş adayı, son aylarda Google’ın Silikon Vadisi’ndeki kampusunda toplantılara katılarak soruları cevapladılar ve en yüksek nüfusun olduğu eyaletlerdeki seçmenlerin sevgisini kazanmaya çalıştılar. Belediye meclisi tarzındaki forumlar, Googleplex toplantı salonlarında düzenleniyor. Son olarak Teksaslı Cumhuriyetçi aday Ron Paul’a burada, teknoloji politikaları, göçmenlik ve hatta federal öğrenci bursları gibi konularda sorular soruldu. Ron Paul, bu toplantıdan sonra Google’ın araştırma ve reklam işine hakim olduğu interneti ’mucizevi’ olarak değerlendirdi.

GOOGLE POLİTİKADA AKTİF: Google, politikada aktif hale gelerek başkan adaylarını San Francisco’daki merkezine davet etti. Google’ın CEO’su Eric Schmidt, bu toplantıları ’Amerikalılarla iş görüşmesi’ olarak adlandırıyor. Bu ziyaretler, Google’ın sahip olduğu YouTube tarafından da kameraya alınarak milyonlarca insanın izlenmesi sağlandı. Geçen ay Google, politik konulardaki girişimlerini artırmıştı. Şirketlerin hükümet, politika ve politikacılar konusundaki görüşlerini aktardıları bir blog da kurdu. Google’ın Washington sözcüsü Adam Kovacevich, "Google, kullanıcılarımızı etkileyen birçok politika konusu buldu. Bu tartışmaların bir parçası olmaktan başka seçeneğimiz yok. Tam şeffaflık konusunda politika taraftarlığı yapmayı hedefliyoruz. Bizim dışımızda da bunu yapan çok şirket yok" dedi.

LOBİ ŞİRKETİ KURDU: Google için ana konu ’tarafsızlık’. Google, politika toplantılarında internet kullanıcılarının online aktiviteleri kontrol etmesine izin vermiyor. Kullanıcıların bilgileri ilk ve tarafsız alması sağlanıyor. Bu faaliyet, şirketin açık ve özgür internet amacına adanmış lobi şirketi Google NetPac’ı kurmasını sağladı. Dünyada 12 bin çalışanı olan Google, yurtdışından daha fazla insanın gelmesini sağlamak için göçmenliğe izin veren bir pozisyon aldı.

İŞ ORTAKLIĞI ÇAĞRISI: Adam Kovacevich, Amerika’yı rekabetçi tutmaya kendilerini adadıklarını belirtti. Google, aynı zamanda hükümetlere vatandaşların devlet bilgilerine daha kolay erişimi konusunda da iş ortaklığı çağrısında bulundu.

Politikacıları terleten sorular

İNTERNET arama motoru Google’ın ABD San Francisco’daki toplantı salonunda soruları yanıtlayan başkan adayları arasında yer alan John McCain, ordudaki homoseksüeller, John Ewdards Çinle e-ticaret, Ron Pauls ise küresel ısınma konusundaki sorularda zor anlar yaşadı. Politikacılar, ziyaretleri sırasında Google’ı da övmeden edemediler. Hillary Clinton, şubatta Googleplex’i ziyareti sırasında Google’ı, ’Amerika’nın çalışılabilecek en iyi şirketi’ olarak nitelendirdi. McCain ise, Google için ’milletin geleceği’ tanımını kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!