ABD, İranlılar için “sanal büyükelçilik” açıyor

Güncelleme Tarihi:

ABD, İranlılar için “sanal büyükelçilik” açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 09:25

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İran halkıyla olan dostluklarını teyit etmek adına "sanal elçilik" açılacağını belirtti. Clinton ayrıca, İran rejiminin "askeri diktatörlük" haline gelmeye başladığını öne sürdü.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerika'nın Sesi ve BBC'nin Farsça servislerine verdiği röportajda, ABD'nin Tahran hükümetiyle arasındaki tansiyon yükselse bile İran halkıyla dostluğunu teyit etmek istediklerini söyledi. Clinton, bu çabaların bir parçası olarak yılsonunda internet üzerinden “Tahran'da sanal büyükelçilik” açacaklarını kaydetti.


Böylece okumak veya seyahat etmek için ABD'ye gelmek isteyen İranlılara vize gibi konularda yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade eden Clinton, “İran halkına elimizi uzatmaya çalışıyoruz. İran hükümetine elimizi uzatmaya çalıştık ama başarılı olmadı” dedi.

 

ASKERİ DİKTATÖRLÜK HALİNE GELİYOR
Clinton ayrıca, ABD'nin, İran'daki rejim muhaliflerine sansür ve izlenmeyi bertaraf etmelerine yardımcı olmak için yeni teknolojiler yaratma üzerinde çalışmaya devam ettiğini, bunun en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


Öte yandan Clinton, İran'ın giderek daha fazla bölgesi ve ötesini tehdit eden “askeri diktatörlük” haline gelmeye başladığını belirtti.


Clinton, İran'a yönelik yeni baskı tedbirleri ve yaptırım çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi.


ABD'nin, İran ile diplomatik ilişkilerini kopardığı 1979 yılından bu yana İran'da büyükelçiliği bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!