ABD, Ä°ran ve Suriye'ye saldırı için 'kadın imamı öldürtebilir' iddiası

Güncelleme Tarihi:

ABD, İran ve Suriyeye saldırı için kadın imamı öldürtebilir iddiası
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2005 10:46

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Mücahit Yanılmaz, ABD’nin ilk kadın imam Prof. Dr. Amina Vadud’un, "İran ve Suriye’ye yönelik saldırıya bahane etmek için öldürebileceğini" iddia etti.

Haberin Devamı

Yanılmaz, yaptığı açıklamada iddiasına dayanak olarak ABD’nin Afganistan ve Irak işgalleri öncesinde yaşananları gösterdi. ABD’nin bir ülkeye saldırmadan önce bahaneleri hazırladığını kaydeden Yanılmaz, "İkiz kulelere saldırının ardından Usame Bin Ladin diyerek Afganistan’ı, kimyasal silah diyerek Irak’ı yerle bir ettiler. Bu gerekçelerin gerçek olmadığı daha sonra ortaya çıktı" dedi.

 

KADIN İMAM GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL

 

ABD’nin şimdi de İran ve Suriye’ye saldırı için bahaneler aradığını kaydeden Yanılmaz, iddiasını şöyle dile getirdi:

  Â

Haberin Devamı

"Kadın imam İslam tarihinde hiç olmayan bir şey. Görülmüş bir şey değil. Ama ABD’de bu ortaya çıkarıldı ve geçtiğimiz cuma günü de ilk namazını kıldırdı. Şimdi ABD İslam alemindeki tepkileri de gözeterek, kendi yarattığı kadın imamı öldürebilir. Kadın imamın öldürülmesini bahane ederek de İran ya da Suriye’ye saldırabilir."

 

İSRAİL DE ÖLDÜREBİLİR

 

Yanılmaz, kadın imamın ABD tarafından öldürülebileceğine ilişkin görüşlerinin bir iddia değil öngörü olduğunu söyledi.

 

"Kadın imama tıpkı Avrupa’da peygambere küfrettiği için öldürülenler" kadar tepki olduğunu belirten Yanılmaz, "Biz Müslümanların anarşi ve teröre olumlu bakmadıklarını biliyoruz, ama ABD önce bu imamı çıkardı Müslümanların tepkilerinin ortaya çıkmasını sağladı. Şimdi de öldürüp ’Müslümanlar yaptı’ diyebilir" dedi. Yanılmaz, kadın imamın aynı gerekçe doğrultusunda İsrail tarafından da öldürülebileceğini söyledi.

 

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR

 

Virginia Commonvealth Üniversitesi’nde İslami Araştırmalar uzmanı olan Prof. Dr. Amina Vadud, geçen hafta New York’ta ilk cuma namazını kıldırarak ilk kadın imam unvanını kazandı. Vadud, ölüm tehditleri alırken, kadınların imamlık yapması Türkiye dahil pek çok İslam ülkesinde büyük tepkilere neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!