ABD insansız hava aracı Yemen'de saldırı düzenledi: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

ABD insansız hava aracı Yemende saldırı düzenledi: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 09:36

ABD'ye ait insansız hava aracının Yemen'in güneyindeki Şaba'da düzenlediği saldırıda 4 El Kaide militanının öldüğü bildirildi.

Associated Press haber ajansına konuşan Yemenli bir yetkili, saldırıda direkt isabet alan bir araçta ölen Hüseyin Rubi ve Fahd El Horti'nin El Kaide ile bağlarının bulunduğunun ve militanlara yataklık ettiğinin bilindiğini söyledi.

Şaba'daki aşiret yetkilileri de saldırıda ölen El Kaide militanlarının sayısını 4 olarak açıkladı.

Yemen ordusu ülkedeki siyasi karmaşadan faydalanarak bazı güçlü kaleler elde eden El Kaide militanlarını bu bölgelerden atmak amacıyla haftalardan beri süren operasyonlar yürütüyor

El Kaide terör örgütünün Yemen'deki kolunu örgütün en tehlikeli kolu olarak niteleyen ABD de El Kaide ile savaşında Yemen ordusuna yardım ediyor.

Öte yandan Yemen İçişleri Bakanlığı'ndan dün yayınlanan bildiride, El Kaide terör örgütüne yönelik Mayıs ayının sonlarına doğru başlayan operasyonlarda El Kaide militanı olduğundan şüphelenilen 55 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan militanlar arasında Mısır, Ürdün, Somali, Tunus ve Dağıstan vatandaşlarının da bulunduğu kaydedilen açıklamada, militanların hücreler biçiminde örgütlenerek ülkedeki yabancılarla güvenlik güçlerine saldırı düzenleme planları yaptıkları bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!