ABD insan kopyaladı

Güncelleme Tarihi:

ABD insan kopyaladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 10:47

ABD'de bilim adamları dünyada ilk kez insan embriyosunu kopyalamayı başardı. Advanced Cell Technology laboratuvarlarında gerçekleşen kopyalama tıp tarihine geçti. Dr. Robert Lanza tarafından yürütülen çalışmalarla yapılan kopyalama hem bir başarı hem de insan kopyalama yönünde tehlikeli bir adım olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

Dr. Lanza binlerce deneyin sonunda bunu başardıklarını belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.

Massachusetts'deki ACT araştırma şirketinin başkanı Dr. Michael West de "Embriyon kopyalayarak kök hücre üretmeyi başardık. Amacımız yeni bir insan yaratmak değil hastalıkalrı ortadan kaldırmaktır" dedi. Dr. West,  kök hücre üretimiyle parkinson ve şeker gibi hastalıkların tedavisinde önemli adımlar atılabileceğini de belirtti.

ELEŞTİRİLER
ABD'de Kaliforniya'da ve pek çok eyalette insan kopyalama çalışması yapmak yasak. Amerikan Kongresi'nin de kopyalamaya karşı olduğu biliniyor. ABD'de vergi mükelleflerinin paralarıyla insan kopyalamak yasak. Ancak embriyon kopyalamayı başaran ACT Şirketi, deneyin mali kaynağını tamamen özel kanallardan sağlıyor.

İnsan embriyosunun kopyalandığı haberine ABD'deki bazı politik ve dini liderler tepki gösterdi ve bu yeni gelişmenin kaygı verici olduğunu belirtti. Cumhuriyetçi Senatör Richard Shelby basına verdiği demeçte, "Kopyalamanın büyük tartışmalara yol açacağını ve insan kopyalamaya izin vereceklerini sanmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!