ABD hükümetinin Wikileaks paranoyası

Güncelleme Tarihi:

ABD hükümetinin Wikileaks paranoyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 11:59

ABD’de İlaç ve Gıda Dairesi gibi federal kurumlarda çalışan bilim insanlarının bilgisayarlarına izleme yazılımlarının yüklenmesi ülkede mahremiyet tartışmalarını beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Bir daha Wikileaks benzeri bir skandalla karşılaşmak istemeyen ABD hükümeti, bu kez işi sıkı tutuyor.

Zira Florida'daki SpectorSoft şirketi tarafından İlaç ve Gıda Dairesi'ne satılan Spector 360 isimli yazılım, sadece bilim insanlarının e-postalarını toplamakla kalmıyor, bir Facebook notunu ya da tweet’i de engelleyebiliyor. Çalışanların bilgisayarlarından ekran görüntüsü alabilen, hatta klavye izlerini bile takip edebilen bu yazılım, kullanıcıların hard diskindeki dosyaları okuyup, belli kelimeleri de aratabiliyor.

SpectorSoft, "kullanıcıların bütün hareketlerini tüm detaylarıyla izleyebilen" Spector 360'ın onlarca federal kuruma satıldığını belirtti.

Bu uygulamayı kişilerin mahremiyetine müdahale olarak gören birçok uzman ise söz konusu yazılımın suistimal edilmesinden endişe duyuyor.

Haberin Devamı

ABD'de hali hazırda Ulaşım Güvenliği İdaresi ve Federal Denizcilik Komisyonu hakkında benzer yazılımlar aracılığıyla çalışanların bilgisayarlarını izinsiz şekilde izledikleri iddiasıyla Kongre'de inceleme başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!