ABD: Hamas'a net bir mesaj verilsin

Güncelleme Tarihi:

ABD: Hamasa net bir mesaj verilsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 12:15

Üst düzey bir Hamas heyetinin Ankara ziyareti, başkentteki diplomatik çevreleri hareketlendirdi. ABD Büyükelçiliği yetkilisi, uluslararası toplumun Hamas’a "net" bir mesaj verdiğini belirterek Ankara’nın da bu mesajını iletmesinin önemini vurguladı. Yetkili, "Bizim açıdan önemli olan Hamas’a tutarlı ve net bir mesaj verilmesidir" dedi.

Haberin Devamı

Hamas heyetinin Türkiye ziyareti öncesi Ankara’nın konuyu ABD ve İsrail ile görüştüğü belirtiliyor. Bir ABD Büyükelçiliği yetkisi, Hamas heyetinin Ankara ziyaretini değerlendirken Hamas’a Ankara’da "tutarlı ve net" bir mesaj verilmesi beklentisini dile getirdi.

Yetkili, Türkiye ile Ortadoğu konusunda devam eden bir diyaloğun olduğunu, Ortadoğu’daki son gelişmelerini hem Washington’da, hem de Ankara’da görüştüklerini söyledi.

Sadece ABD değil, uluslararası toplumun da Hamas’a, uluslararası meşruluk kazanabilmesi için neler yapması gerektiği konusunda çok "net" bir mesaj ilettiğini kaydeden yetkili, uluslararası toplumun Hamas’tan taleplerini "terörizmden vazgeçmesi, milislerini dağıtması, İsrail devletinin yaşama hakkını tanıması ve Filistin yönetiminin üstlendiği yükümlülüklere bağlı kalması" olarak saydı.

Haberin Devamı

Aynı mesajın Ankara’da da iletilmesinin önemini vurgulayan yetkili "Beklentimiz, Türkiye, Rusya veya başka bir hükümetin Hamas’a uluslararası toplumun mesajını iletmesidir. Bizim açımızdan önemli olan mesajın tutarlı ve net olmasıdır" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!