ABD Dışişleri Bakanı Powell: Çözüm bulun

Güncelleme Tarihi:

ABD Dışişleri Bakanı Powell: Çözüm bulun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2002 12:23

Hindistan, Pakistan ile aralarındaki soruna çözüm bulunmasını istediğini bildirdi. Hindistan Dışişleri Bakanı Jaswant Singh, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ``Hindistan, bugün karşı karşıya bulunduğu sorunlara cevap bulmaya bağlı kalacaktır`` dedi.

Haberin Devamı

Singh, Pakistan ile ilişkilerin gelişmesinin yolunun, Hindistan`ıniade edilmesini istediği 20 kişi konusunda İslamabad`ın harekete geçmesinin olacağını belirtti.

Pakistan, Hindistan`ın iadesini istediği, terör eylemlerini düzenlemekle suçlanan 20 kişi arasındaki Pakistanlıları iade etmeyeceğini açıklarken, Hintlilerin iade edilmeleri kapısını açık bırakıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell da basın toplantısında,  Hindistan ile Pakistan arasındaki soruna barışçı bir çözüm bulunabileceğine inandığını bildirdi.

Hindistan Başbakanı Atal Bihari Vajpayii ve diğer yetkililerle sınırdaki gerginliğin giderilmesinin yolları üzerine yaptığı görüşmeleri çok cesaret verici bulduğunu belirten Powell, Hindistan vePakistan`ın yeni bir diyalog yolunda olduğunu, ancak bundan önce İslamabad`ın daha çok önlem alması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Powell, Pakistan ve Afganistan`ı ziyaret ettikten sonra Hintli liderlerle görüşmek üzere dün Yeni Delhi`ye gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!