ABD’de öldü

Güncelleme Tarihi:

ABD’de öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 01:00

Araştırmacı ve Strateji Uzmanı Erhan Göksel (51), dün ABD’nin New Jersey eyaletinin Edge Water kentindeki Comfort Inn otelindeki odasında hayatını kaybetti.

Bir bankanın yönetim kurulu adına yapacağı çalışma için geçen pazar günü ABD’ye giden Göksel, önceki gece oda servisinden sabah 08.00’de kahvaltı getirilmesini istedi. Kahvaltıyı getiren görevli, kapı açılmayınca tepsiyi odanın önüne bıraktı. Görevli, iki saat sonra tepsinin aynı yerde durduğunu görünce kat görevlisi ile birlikte odanın kapısını açtı. İki görevli odaya girdiklerinde yatakta Göksel’i cansız buldular. Kalp krizinden öldüğü sanılan Göksel’e otopsi yapılacağı ve gerçek ölüm nedeninin bugün anlaşılacağı belirtildi. Göksel’in ölümü polisin, New York Başkonsolosluğu’nu aramasıyla öğrenildi. Bu sırada Washington’dan New York’a giden Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ölüm haberini kendisine refakat eden Başkonsolos Mehmet Samsar’dan öğrendi ve olayın araştırılması için konsolos Babürşah Güngör’ü görevlendirdi.

SİYASİLERİN DANIŞMANI

ANKARA’da 1959’da dünyaya gelen Göksel, politik danışmanlık hizmetlerine, 1989’da Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi’ni kurarak Adnan Kahveci ile başladı. Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Melih Gökçek gibi siyasilere danışmanlık yaptı. 1996’da Bulgar Başbakanı Kostov’un, 1999’da Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev’in başkanlık kampanyalarını yürüttü. Göksel, 1998-2000 arasında ABD’de Başkan Yardımcısı Al Gore’a Ortadoğu danışmanlığı yaptı. “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, bütün arşivine el konulan Göksel tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Göksel, son siyasi değerlendirmesini 11 Mayıs’ta Yalçın Bayer’e yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!