ABD Büyükelçisi Ricciardone Gaziantep'te

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçisi Ricciardone Gaziantepte
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 20:28

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Gaziantep Özel Amerikan Hastanesini ziyaret etti, Bakırcılar Çarşısını gezdi.

Ricciardone, Özel Amerikan Hastanesi'nde Başhekim Dr. Cezmi Ük tarafından karışlandı. Başhekimlikte hastaneyle ilgili Dr. Cezmi Ük'ten bilgi alan Ricciardone, hastanenin kurucusu olan Azariah Smith'in hastane bahçesindeki mezarını ziyaret etti.
ABD Hükümeti tarafından 200 bin dolara satın alınan ve Sev Vakfı aracılığıyla hastaneye bağışlanan “MR” görüntüleme cihazını da inceleyen Ricciardone, ABD ve Türk dostluğuna hizmet eden Özel Amerikan Hastanesi'nin, ABD hükümetinin değil, Amerikan halkının parasıyla yaptırıldığını söyledi.

Hastanenin iki ülke halklarının dostuluğunun bütünleşmesine ciddi yararlar sağladığına olan inancını dile getiren Büyükelçi Ricciardone, Başhekim Dr. Cezmi Ük'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başhekim Dr. Cezmi Ük de, 10 yıldır görev yaptığı hastanede çok büyük işler başardıklarını, ABD halkının böyle anlamlı bir sağlık hizmetini Gaziantep'e getirmesinden dolayı minnettar olduğunu, hastanenin iki ülke halkı arasındaki dostluğu pekiştirdiğini kaydetti.
Büyükelçi Ricciardone, Gaziantep Cam Müzesi'ni gezdi, burada bir nazar boncuğunun yapılışını izledi. Bakırcılar Çarşısı'nı da gezen Ricciardone, halı satan bir dükkanın önünden geçerken Atatürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fethullah Gülen, Said'i Nursi ve Deniz Gezmiş'in halı üzerine işlenmiş portrelerini gördü.
“Bu kadar ünlü insanın resmini bir arada görünce çok şaşırdım, peki Doğu Perinçek'in resmi yok mu?” diye soran Ricciardone, “hayır” yanıtını alınca, “şaşırdım” dedi.

Ricciardone, esnafı “Selamünaleyküm” diye selamladı ve onlarla Türkçe sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!