ABD askerlerine ayakkabı fırlattılar

Güncelleme Tarihi:

ABD askerlerine ayakkabı fırlattılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 15:50

BODRUM Limanı’na demirleyen ABD askeri gemisi USS Higgins, Bodrum Yurtsever Cephe, TKP ve EMEP’liler tarafından protesto edildi.

Pankart açıp sloganlar atan eylemciler bir çift ayakkabıyı da ABD askerlerine fırlattı. Ayakkabıların teki geminin bulunduğu iskeleye düştü. Protestocuların bölgeden ayrılmasından sonra, eylemi takip eden bir ABD askeri ayakkabıyı önce ayağı ile tekmeledi ardından eline alıp iskeledeki nöbetçi yerine götürdü.

Dün sabah erken saatlerde Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’ne gelen 154 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki 283 subay ve askerin görev yaptığı ‘USS Higgins’ adlı ABD savaş gemisi, protesto edildi. Ellerindeki parti bayrakları ve ‘Yanki Kapı Dışarı’ yazılı dev pankartla geminin bulunduğu iskeleye gelen TKP, EMEP ve Bodrum Yurtsever Cephe üyesi 30 kişi, ‘Bodrum’da Yanki İstemiyoruz’, ‘Katil ABD İşbirlikçi AKP’, ‘Katil ABD işbirlikçi Kocadon (DP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon)’, ‘Katil ABD Ortadoğu ve Bodrum’dan Defol’ sloganları attı. Protestocular iskelenin kapısına yanaşınca emniyet güçleri ve özel güvenlikçiler müdahale etti. Bazı basın mensuplarının ise özel güvenlik ekipleri tarafından tartaklanmaya çalışıldığı görüldü. Emniyet güçleri araya girerek gerginliği önledi. Sahil güvenlik botları da denizden geniş güvenlik önlemleri aldı.

İki parti ve Bodrum Yurtsever Cephe adına basın açıklaması yapan Ayhan Karahan, USS Higgins adlı ABD savaş gemisinin şu an Türk karasularını fiilen işgal ettiğini savundu. Karahan, “Daha önce Irak’da 3 kez görev yapan bu gemi İsrail’den ülkemize geldi. Bu işgal ordusunun elinde Iraklı çocukların kanı var. Bu işgalciler Irak’ta 4 binin üzerinde kadın kardeşimize ve çocuğa tecavüz etmiş, tüm Ortadoğu’nun tarihini, kültürünü yağmalamışlardır. İşkence, tecavüz ve katliam ordusu şu anda karşımızda. Emperyalizmin işbirlikçileri ise onlara yalakalık peşinde. Ama bir şey var hesaplayamadıkları. O da bu ülkenin ve bu halkın sahipsiz olmadığı gerçeği. Davos’da One Minute şovları yapanlar İsrail’den gelen bu ABD savaş gemisine yol vermişler ve adeta kılavuzluk yapmışlardır. Yine Müslümanlar için kutsal sayılan Kurban Bayramı’nın arifesinde yaşatılan bu onursuzluk manidardır. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere işbirlikçilerin bayram namazında da kıblesi ABD olacaktır” diye konuştu.

Bir başka ABD askeri gemisine karşı, geçen 16 Haziran’da yaptıkları eylemi hatırlatan ve iskelede güvenliği artıran Bodrum Belediyesi’ne de tepki gösteren Karahan, “Yerel işbirlikçiler de boş durmadılar. Daha önce Bodrum’a ilk gelen ABD savaş gemisi USS Stout’a gösterdiğimiz tepki ve direnişten ders almışlar. Ama emperyalistler ve işbirlikçileri yanlış ders çıkarmışlar. ABD’liler Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’ni güvenliksiz bulmuşlar. 185 metre olan iskele uzunluğunu 317 metreye çıkarmayı planlamışlardı. Buna da direndik. Sonuçta Bodrum Belediye Meclis kararı ile 25 metre yüzer iskele uzatması ile yetinmek zorunda kaldılar” dedi.

Karahan, ABD savaş gemisinin komutanı Yarbay Carl Meoser’e de “Katillerden oluşan sürünü al ve karasularımızdan derhal defol” diye seslendi.

İskeleyi işletenlere de tepki gösteren Karahan, basın açıklamasının bitiminde “Bunu ABD’nin katil sürüsüne gönderiyoruz” diyerek çantasından çıkardığı bir çift ayakkabıyı ABD savaş gemisinin kapısında nöbet tutan ABD’li askerlerin bulunduğu iskeleye fırlattı. Ayakkabılardan teki iskelenin iç tarafına diğeri ise dışına düştü. Protestocuların bölgeden ayrılmasından sonra, eylemi takip eden bir ABD askeri ayakkabıya önce ayağı ile tekmeledi ardından eline alıp iskeledeki nöbetçi yerine götürdü.

KADIN ASKERLER KUAFÖRDE GÜZELLEŞİP GEMİYE DÖNDÜ

Bodrum’da alışverişine çıkan ABD askerleri ise gazetecileri görünce bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çarşıda saatlerce vakit geçirdikten sonra kuaförde saçlarını yaptırıp taksiyle gemiye dönen ABD’li kadın askerlerin şıklığı mankenleri aratmadı. ABD’li kadın askerler gemiye girişleri sırasında zafer işaretleri yapıp gülücükler dağıttı.
USS Higgins gemisinin 29 Kasım sabahı Bodrum’dan Rodos’a hareket edeceği öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!