ABD, 1961'de nükleer felaketin eşiğinden dönmüş

Güncelleme Tarihi:

ABD, 1961de nükleer felaketin eşiğinden dönmüş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 14:50

ABD'de 1961 yılında arızalanan bir bombardıman uçağından düşen iki hidrojen bombasının şans eseri patlamaması sonucu ülkenin büyük bir nükleer felaketin eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İngiliz Guardian gazetesinin, yeni yayımlanan bir kitaptaki resmi belgelere dayanarak verdiği haberde, nükleer felaketin, Hiroşima'ya atılandan 260 kat daha güçlü bombaların ateşleyici anahtarının çalışmaması sonucu kılpayı önlendiği bildirildi.

Gazete, söz konusu bilginin, araştırmacı gazeteci Eric Schlosser'in kitabında açıklanan, gizliliği yakın bir zaman içinde kaldırılmış resmi bir belgede yer aldığı belirtildi.

Olayın Ocak 1961'de ABD'nin kuzey sahilindeki, Kuzey Carolina eyaletine bağlı Goldsboro'da meydana geldiği kaydedilen haberde, arızalanan B-52 bombardıman uçağından düşen bombaları patlamaktan alıkoyan tek şeyin, ateşleyici anahtardaki düşük voltaj olduğunun altı çizildi.

Haberde, Schlosser'in söz konusu bilgiye, ABD'de yürürlükte olan Haber Alma Özgürlüğü Kanunu uyarınca elde ettiği resmi belgeleri incelerken ulaştığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!