Abbas yolcu

Güncelleme Tarihi:

Abbas yolcu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kırşehir ve Amasya mitinglerinde konuştu. "Yol gözüktü AKP’nin baskısı, şantajları, seçmene yönelik tehditleri artmaya başladı. Neden? Çünkü vatandaşın kalbinden çıktılar artık. Baskılara boyun eğecek vatandaş kalmamıştır. Abbas yolcudur" diyen Baykal özetle şunları söyledi:

’Tunceli Valisi’ni Baykal’a yedirtmem’ diyor. Benim vali yeme gibi bir alışkanlığım yok. Eğer illa bir şey yemek gerekiyorsa, Kırşehir’in hoşmerim tatlısını, Amasya’nın dünyaca ünlü elmasını yerim.

YSK bile Tunceli ile ilgili olarak ’Ayıp oluyor’ diyor, Başbakan bu değerlendirmeye, ’Bizi ırgalamaz’ diye karşılık veriyor. Tarzı malum! ’Vali buzdolabı dağıtmaya devam edecek’ dedi, vali devam etti. YSK bir karar daha aldı, savcıları göreve davet etti. Şimdi bütün millet üzüntüyle ’Adalet nerede?’ diyerek izliyor. Herkes attığı adıma dikkat etsin! Valiler dahil, kimse yanlış yapmasın! Kulaklarına küpe olsun! AKP ile gelen APS ile gider, haberiniz olsun!

Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak yayın yasağı koyma kararı aldılar; ’Bu konuyla ilgili ne adım atılıyor, halka yansımasın’ diye. ’Adalet iyi işlesin’ diye. Sevsinler seni sevsinler. Aklın başına yeni mi geldi? Daha Ergenekon iddianamesi ortada yokken, ifadeler çarşaf çarşaf yayınlanırken o adalet duygun neredeydi senin?

Başbakan meydanlarda, pırlantanın KDV’sini neden sıfırladığından bahsetmiyor, ama bana ve basına verip veriştiriyor. ’TV’ye çıkalım’ diyorum, ’Sen bana ağır sözler söylersin’ diye karşılık veriyor. Söz, sana ağır sözler söylemeyeceğim. Yolsuzlukları konuşmak istemiyorsan, onları da konuşmayacağım. Gel, çiftçinin, esnafın durumunu, işsizliği konuşalım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!