Abant'a araç girmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Abanta araç girmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin dünyaca ünlü tabiat parklarından Abant, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı master planı çerçevesinde yeniden düzenleniyor. Her yıl yerli yabancı birçok ziyaretçinin geldiği, temiz hava alarak dinlenme fırsatı bulduğu doğa ceharikasının tatilcilerce aşırı kirletilip yıpratılması üzerine, Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 10 uzmandan oluşan bir ekip, master planı hazırladı. 16 yıldır Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Abant, 5 ay önce Bolu İl Özel İdaresi'ne devredilince, Özel idare, master planını uygulamaya koydu. İnsanların daha sağlıklı bir ortamda dinlenebilmeleri için projeyi uygulamaya koyduklarını belirten Bolu Özel İdare Müdürü Metin Özgür, Abant'ın girişine 700 araçlık otopark yapılacağını ve içeriye araç sokulmayacağını söyledi. Özgür, Abant'a araçlarıyla giren ve piknik alanlarına da araçlarıyla çıkan insanların çevreye büyük zarar verdiklerine dikkat çekti. Özgür, ‘‘Abant'ın içine kuracağımız ve şu anda inşaatına başlanan kapalı alış veriş merkezi, modern çadırlı kamping alanı, tuvalet, mutfak ve banyolarla düzensizliği önleyeceğiz. Araçları otoparka sokarak, her türlü aracın Abant'ın içine girmesini önleyeceğiz. Abant'ın içindeki ulaşımı ise çekçekler (römorklu traktörler) ile sağlayacağız’’ dedi.

16 yıldır Abant'a girişte alınan ücretin Ankara'ya gittiğini, bu nedenle hiçbir hizmetin getirilmediğini vurgulayan Metin Özgür, ‘‘Özel İdare Müdürlüğü olarak Abant'dan elde ettiğimiz geliri, tekrar hizmet olarak geri sunacağız. Giriş ücretlerini ise yine Milli Parklar Genel Müdürlüğü tespit edecek. Buna göre bu sezon otomobillerden 1 milyon, minibüslerden 2 milyon, midibüslerden 4 milyon, otobüslerden de 10 milyon giriş ücreti alınacak. Kişi başına ise ücret alınmayacak’’ diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketi, doğaya büyük zarar verdiği için, Bolu göllerinde balık avı, olta dahil olmak üzere, tamamen yasaklandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!