AB vefayı unutmasın

Güncelleme Tarihi:

AB vefayı unutmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos Matheu’nun rezidansında AB ülkelerinin büyükelçileri ile bir araya geldi.

2 saatlik yemekli toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, görüşmede AB üyeliği sürecinde CHP’nin kararlılığını büyükelçilere aktardıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Avrupalı ahde vefayı biliyorsa ek koşullarla Türkiye’nin AB sürecinde önünü kesmemesini ifade ettik” dedi. Toplantıda terör konusunun da gündeme geldiğini söyleyen CHP lideri, “Teröre finans desteği sağlayan olayların Avrupalı dostlarımız tarafından çok iyi sorgulanması gerektiğini, mayın konusunda daha dikkatli bir politika izlemeleri gerektiğini ifade ettim” diye konuştu. CHP’nin iktidara gelmesi halinde AB normlarına uygun yeni bir Anayasa yapmak istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılması konusunda “Bizim kapımız herkese açık” dedi.
İlginin nedenini anladık
Kemal Kılıçdaroğlu ile yedikleri öğle yemeği sonrasında AB büyükelçileri “CHP’nin yeni lideri Avrupa tipi bir sosyal demokrat” değerlendirmesinde bulundu. Büyükelçiler şu ifadeleri kullandı: “Tüm sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Çok cana yakın bir lider. Türk halkının kendisine gösterdiği ilginin nedenini daha iyi anladık. Oldukça sempatik.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!