AB teknik direktörü kim olacak kavgası

Güncelleme Tarihi:

AB teknik direktörü kim olacak kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:20

Brüksel'de görevli üç Türk Büyükelçisi Temel İskit (Brüksel), Onur Öymen (NATO) ve Nihat Akyol (AB) arasındaki kavga kızıştı.

Belçika'da bulunan üç Türk büyükelçiliği arasında çekişme ve kavga had safhaya ulaştı. Brüksel Büyükelçimiz Temel İskit, NATO nezdindeki Büyükelçi Onur Öymen ve Türkiye'nin AB Büyükelçisi Nihat Akyol arasında hüküm süren gerginlik elçilik mensuplarına da sıçradı ve Türkiye'nin Laeken Zirvesi'nde elde ettiği başarının hangi büyükelçiye ait olduğu tartışması, ‘‘Üç büyükelçi ve üç teknik direktör’’ benzetmesiyle yeni bir safhaya girdi. AB Temsilciliği'nde çalışan bir diplomat, büyükelçisi Nihat Akyol'un adını haberlerinde yazmayan Türk basın mensuplarına, ‘‘Televoleci basın’’ yakıştırmasıyla bir mektup yolladı. Mektupta üç büyükelçi, Türkiye'nin ünlü üç teknik direktörüne benzetildi ve Milli Takımın başarısı ile Türkiye'nin Laeken Zirvesi'nde elde edilen ve başarı olarak nitelenen sonuç arasında bağlantı kuruldu. Türkiye'nin AB Nezdindeki Daimi Temsilciliği'nde görevli olan diplomat, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in Laeken zirvesi sonrasında AB temsilciliğini methettiğini ve bunu bizzat basın toplantısında dile getirdiğini belirterek, bu ‘‘övgüyü’’ haberlerine taşımayan basın mensuplarını, ‘‘televoleci’’, ‘‘magazinci’’ olarak niteledi.

AKYOL'U, ŞENOL GÜNEŞ'E BENZETTİ

AB Temsilciliği'nde görev yapan diplomat, Brüksel'deki Türk basın mensuplarına gönderdiği mektupta, Belçika'daki büyükelçiler Temel İskit, Onur Öymen ve Nihat Akyol'u, teknik direktörler Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş'e benzetti. Diplomat, ‘‘Türk Milli Takımı'nın başarısı Fatih Terim ve Mustafa Denizli'ye ait değil, Şenol Güneş'e aittir’’ dedi. Diplomat bu yaklaşımla kendi büyükelçisi Nihat Akyol ile Şenol Güneş'i özdeşleştirdi ve başarının kendi büyükelçisine ait olduğunu belirtti. Brüksel'deki Türk basın mensupları arasında yoğun tepkiye neden olan bu mektuba yönelik eleştiriler üzerine, mektubu kendi inisiyatifi ile ‘‘Tek başına’’ kaleme aldığını belirten diplomat, bu mektuptan Büyükelçi Akyol'un bilgisi olmadığını iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!