'AB süreci için hayırlı netice'

Güncelleme Tarihi:

AB süreci için hayırlı netice
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2005 17:14

AB süreci için hayırlı netice
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a hareketin önce Esenboğa Havaalanı’nda gazetecilerin Almanya’daki seçimlere ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan şunları söyledi:
Haberin Devamı

"Anket neticelerinin aksine Sayın Schröder tarafından iyi değerlendirildi. Bu arada da Türkler üzerinden yapılan olumsuz propagandaların,, hele hele AB’ye Türkiye’nin imtiyazlı ortaklık konusunun, üyelik konusunun, yine ne denli olumsuz bir netice doğurduğunu ortaya koyan bir kampanya. Ve doğrusu Almanya’yı dışardan izleyenler için bir sürpriz olarak ortaya çıkan bu netice siyasetçileri de düşündürmeli. Siyasetçilerin de, bana göre, örnek alması gereken bir neticedir.

 

Fakat sayın Schröder, iktidar partisinin bir lideri olmasına rağmen bence başarılı bir kampanya sürdürdü diyebilirim. Hemen hemen başa baş gitmiş olan bu seçimlerde, bir yerde daha yapılacak olan iki hafta sonra seçim var.

 

Haberin Devamı

O seçimle belki başa baş konumuna iyice gelmiş olacak. Milletvekili sayısı itibariyle de kapanmış olacak diye düşünüyorum. Gerek Alman halkı gerek Alman demokrasisi için hayırlı olsun derken, AB süreci içinde hayırlı bir netice çıkmıştır. "

 (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!