AB raporu pembe değil mosmor

Güncelleme Tarihi:

AB raporu pembe değil mosmor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 00:00

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, AB’nin ilerleme raporuyla ilgili, “Başmüzakereci AB’ye pembe gözlüklerle bakıyor. Bu rapor pembe değil mosmor bir rapor” dedi.

Oran, Brüksel’de yaptığı 3 günlük temasların ardından dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, raporu “Neden ilerlemedik?” başlıklı bir broşürle değerlendirdi. Oran şunları söyledi: “Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’yi sürekli diyetisyene benzetiyor. ‘Kendi başınıza kilo veremezsiniz, bir diyetisyene ihtiyacınız var’ diyor. Ancak diyetisyen yetmez, çalışmak, spor yapmak da gerekir. Üzerimizde kilolar, hantal yapımız var.
Bakandan daha çok çalışmasını, ter akıtmasını, ikametgâhını Brüksel’e taşımasını bekliyoruz. Bakan’ın, sayın Başbakan’ın yanından ayrılması, Brüksel’e gitmesi gerekiyor. Başbakan, Ortadoğu’da. Arap baharı sayın Başbakan’ı çarpmış durumda, her şeye pembe gözlüklerle bakıyor. Şimdi sayın Bağış’ın açıklamalarına baktığım zaman onu da Arap baharı çarpmış durumda. O da pembe gözlüklüklere AB’ye bakıyor, ki bu rapora baktığımda pembe değil, mosmor bir rapor. Sayın Bakan, raporla ilgili Meclis’e hesap vermeli.”                   
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!