AB-IMF: Yunanistan daha fazla çaba sarf etmeli

Güncelleme Tarihi:

AB-IMF: Yunanistan daha fazla çaba sarf etmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2010 13:22

Yunanistan’da incelemeler yapan Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri, Atina’nın 2011'deki bütçe açığını karşılamak için 'daha fazla çaba' sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yunanistan, bütçe açığını gelecek yıla kadar yüzde 7.5’e düşürme sözü verdi. Bu yönde atılacak yeni adımlarda, beklenenden daha az gelmesi beklenen gelir artışı yüzünden, sıkıntı yaşanması bekleniyor.

 

Bununla birlikte yetkililer, Yunanistan’ın bütçe açığı ve borç seviyesi tahminlerini yukarı yönlü revize ettiklerini ve hükümetin daha fazla çaba sarf etmesi gerekiğini söyledi.   

 

Yetkililer, başkent Atina'da Yunan hükümetinin temsilcileriyle görüştü ve mali kriz ile reformlarla ile ilgili incelemelerde bulundu. Yetkililer yapılan müzakerelerden sonra, AB ve IMF’den 3 yıl vadeli 110 milyar euroluk kredi alan Yunanistan’ın bütçe açığının, ülkenin borçlanma maliyetini yükseltmesinden dolayı endişeli olduklarını söyledi.  

 

Haberin Devamı

Yunanistan’da patlak veren krizle birlikte, euro Haziran ayında dolar karşısında son dört yılın en düşük seviyesine gerilerken, Atina’yla birlikte euro bölgesindeki diğer sıkıntılı ülkelerin piyasalardan borçlanma maliyetlerini rekor seviyelere çekti.  

 

IMF’nin Yunanistan ekibinin başındaki isim Poul Thomsen, Atina hükümetinin kredi hattının yeni bölümünü büyük ihtimalle alacağını ve ülkenin çok kısa bir zaman içinde yeniden piyasaya tahvil satmaya başlayacağını söyledi.  

 

Thomsen, “”110 milyar euroluk yardımın tekrarlanmasını beklemiyoruz. Yunanistan’ın kısa vadede piyasalara döneceğinden eminiz” dedi.

 

*Bu yazı Bloomberg’de “Greece Will Need `Extra Effort' to Meet 2011 Deficit, EU-IMF Say” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:              

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                   

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:            

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!