AB fonları için eğitim ve danışmanlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

AB fonları için eğitim ve danışmanlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2004 21:55

KOBİ'ler, üniversiteler ve bilim merkezlerinin Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilmesi için 'TUSMES' projesi başlatıldı. Avrupa komisyonu tarafından desteklenen proje 'eğitim ve danışmanlık' taleplerini karşılayacak.

Türk Üniversiteleri, KOBİ'leri ve Bilim Merkezlerinin Avrupa'ya Entegrasyonu (TUSMES) projesi ile, Avrupa Birliği'nin (AB) 6'ncı Çerçeve Programı'na katılımların artırılması amaçlanıyor.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projenin koordinatörlüğünü yürüten MK Danışmanlık Eğitim Yönetici Ortağı Meltem Kurtsan, TUSMES'in bir eğitim ve danışmanlık projesi olduğunu söylüyor: ‘‘KOBİ'ler, üniversiteler ve bilim merkezleri arasında bilgi ağı kurarak, ortak çalışma kültürü yaratmayı amaçlıyoruz. Böylece, yabancı ortaklar ile birlikte hazırlayacakları projelerle, AB projelerine etkin katılımları sağlanacak.‘‘

TUSMES Projesi'nin tanıtım toplantısı, geçtiğimiz hafta Mövenpick Otel'de yapıldı. Kurtsan, proje kapsamında, 17 Ocak'ta düzenlenen toplantıyla tüm üniversitelerin rektörleri ile KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kurumlardan yetkililerin bilgilendirildiğini söyledi. Bu yıl Nisan-Ekim arasında İstanbul, Gaziantep, Adana, Bursa, Kayseri, Eskişehir ve Denizli'de eğitim programları düzenleneceğini belirtti.

'Ar-ge Projeleri AB'den Nasıl Fonlanır' başlıklı eğitimlerle, bin 300'den fazla KOBİ ve 400'den fazla üniversite mensubuna ulaşılması hedefleniyor. Eğitimler MK Danışmanlık'ın eğitimcileri tarafından verilecek.

Eğitimlerde AB'nin işleyişi, 6'ncı Çerçeve Programı'nın ilkeleri, proje tekliflerinin yazımı, ortak bulma ile finansman konularında bilgiler verilecek. Başvurular www.tusmes.com adresi aracılığıyla yapılacak.

Kurtsan, projenin yalnızca eğitimle sınırlı kalmayacağını, hazırlanması sürecinde danışmanlık yardımı da sağlayacaklarını belirtti. Eğitim programlarına katılan kişiler arasında 'sosyal sorumluluk, yaratıcılık ve bilim kadını' dallarında düzenlenecek yarışma sonunda kazanan kişilere bin 500'er Euro ödül verilecek.

Yürütme Kurulunun tüm üyelerinin tesadüfen kadınlardan oluştuğunu belirten Kurtsan, AB'nin projelerde çalışan kadın ve erkeklerin sayılarının eşit olmasına özellikle önem verdiğini vurguladı. Kurtsan, proje sonunda verilecek ödüllerden birinin 'bilim kadını' dalında olmasının nedeninin ise, iş dünyasındaki kadınların sayısını artırmak olduğunu belirtti.

Koordinatörlüğünü MK Danışmanlık Eğitim'in yürüttüğü projenin ortakları, Deneme Bilim Merkezi Vakfı, Makro Değişim A.Ş ve Kobiline (Koç. Net).

HERKES PROGRAMA KATILMAK İSTİYOR

Avrupa Komisyonu Araştırma-Geliştirme Genel Merkezi Uluslararası Projeler Sorumlusu Michele Genovese, Türkiye'nin AB 6'ncı Çerçeve Programı'na 2003'ün Ocak ayında üye olduğunu hatırlatarak, AB'ye üye 15 ülkenin yanı sıra, üyeliği düşünmeyen pekçok ülkenin AB programlarına katılmak istediğini belirtti. Genovese; Romanya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nin katılımında ortaya koydukları sonuçların, Avrupa ülkelerininkilere göre düşük olduğunu söyledi. Bu sonucun, bu ülkelerin hem katılımı, hem de başarılarının artırılması için bir bütçenin hazırlanması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!