AB bu sefer krizi çözmek için toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

AB bu sefer krizi çözmek için toplanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 03, 2011 09:23

Bu hafta euro bölgesindeki borç krizini çözmek için kapsamlı bir planı masaya yatıracak olan Kıta'daki liderlerin, Avrupalı bankaların elindeki milyarlarca dolarlık ülke tahvillerini satın alma seçeneğini de tartışacak.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor                Â

Hükümet ve özel sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, liderlerin çözüm için almayı planladığı önlemler arasıda, Yunanistan ve Ä°rlanda gibi borçlu ülkelere saÄŸlanan mali kaynakların faizlerinin düşürülmesi de bulunuyor.   Â

 

Yunanistan'ın AB'den aldığı borcun vadesini 30 yıla uzatma ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) elinde bulunan 50 milyar euro tutarındaki Yunan tahvilini yeniden satın alma programı da diÄŸer önlemler arasında sıralanıyor.Â

 

Cuma günü bir araya gelecek olan Avrupalı liderler, zor durumdaki üye ülkelere kurtarma yardımı sağlamak için oluşturulan Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) borç verme kapasitesinin artırılmasıyla ilgili son pürüzleri görüşecek. Fonla ilgili nihai kararın ise 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek zirvede alınması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Bir euro bölgesi üyesi ülkenin önemli bir ismi konuyla ilgili olarak, "Bu, AB liderlerinin geçmişte olduğu gibi geçici önlemler almak yerine kapsamlı bir çözüm için masaya oturduğu bir toplantı olacak... Liderler ilk defa, piyasaların tepkisine karşılık vermek yerine, öncesinde hareket etmeye çalışacak" dedi.

 

Euro bölgesine yönelik gelen bu haberler, euro/dolar paritesini de olumlu etkiledi. Parite 1.38'in üzerinde işlem görüyor.

 

* Bu yazı Wall Street Journal'da, "EU Eyes Debt Plan, Bond Buyback For Banks-Sources" başlıklı haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                Â

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                Â

                                Â

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  Â

http://twitter.com/HurriyetEkonet   Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!