13 kilo vermiş

Güncelleme Tarihi:

13 kilo vermiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 00:00

Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Kocaeli Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji, üroloji ve hariciye polikliniklerinde muayane edildi. Avukatı, Tolon’un cezaevinde 12-13 kilo verdiğini açıkladı.

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, dün sabah Kocaeli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kardiyoloji, üroloji ve hariciye polikliniklerinde muayene edilen ve efor testinden geçirilen Hurşit Tolon’un, ’resen tahliye’ için sağlık raporu alınması amacıyla hastaneye sevk edildiği ileri sürüldü.

1 Temmuz’da gözaltına alınıp 6 Temmuz’da tutuklanan Tolon, dün sabah saat 09.00 sıralarında Kocaeli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Jandarmanın eskortluk yaptığı ambulansla hastaneye getirilen Hurşit Tolon, polikliniklerin bulunduğu binaya alındı. Hastane çevresinde sivil ve resmi güvenlik görevlileri geniş önlem alırken, ambulanstan yürüyerek inen Tolon yaklaşık 1 saat hastanede kaldı. Kardiyoloji, üroloji ve hariciye polikliniklerinde muayene edilen ve efor testi uygulanan Hurşit Tolon, çevresinde etten duvar ören sivil ve resmi güvenlik görevlilerin arasında merdivenleri yürüyerek indi ve ambulansla yeniden cezaevine götürüldü.

Tahliye istenecek Tolon’un avukatı Cengiz Sarıbay, müvekkili için ’resen tahliye’ isteneceğine ilişkin kendilerine bilgi gelmediğini, ancak kendilerinin tahliye isteyeceğini söyledi. Sarıbay, Tolon’un cezaevinde 12- 13 kilo verdiğini, daha önce anjiyo olduğunu, kalp, prostat ve yüksek tansiyon sorunu yaşadığını söyledi. Sarıbay, "Bugünkü (dün) kontrollerde kan alındı. Kan örneğinin sonucuna göre doktorlar prostat sorunu için biyopsi isteyebilir. Müvekkilim biyopsi için yarın (bugün) yeniden hastaneye getirilebilir" dedi. Bazı internet sitelerinde yer alan ve GATA’dan alınan raporda Tolon’un sağlam olduğuna ilişkin haberlere tepki gösteren Cengiz Sarıbay, böyle bir raporun olmadığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!