Beyin kanaması geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Beyin kanaması geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2008 00:00

Ergenekon soruşturması kapsamında Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, dün sabah saat 06.30 sıralarında tansiyona bağlı olarak merdivenden düştü.

Revirde ilk müdahalesi yapılan Eruygur, tansiyon ve kusma nedeniyle hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Servis’te ilk müdahalenin ardından Beyin Cerrahisi Servisi’nde tedaviye alınan Eruygur’un beyin kanaması geçirdiği ve boyun kemiğinde 4 parçalı bir kırık olduğu belirlendi.

Boyunda 4 parçalı kırık

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nazım Mutlu, hastaneye getirildiğinde Eruygur’un tansiyonunun 19/11 olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Eruygur saat 07.45’te Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisinde tedavi altına alındı. Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şu an şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir."

Kanama akşam arttı

Kırıkların omuriliğe baskı yapmadığını, omurilikte zedelenmeye yol açmadığını vurgulayan Mutlu, "Kırıkta parçalar birbirinden ayrılmadığı için şu anda ameliyat düşünmüyoruz" dedi. Mutlu, Eruygur’un beyninin sol tarafında 3 santimetre, sağ tarafında ise küçük bir kanama olduğunu söyledi. Başhekimi Mutlu, saat 19.00’da yaptığı açıklamada ise Eruygur’un yoğun bakımda uyutulduğunu belirtti. Eruygur’un hayati tehlikeyi henüz atlatmadığını ifade eden Mutlu şunları söyledi: "Şu anki kanama alanı sabahki kanama alanına göre yaklaşık yüzde 10 artmış. Bu çok büyük artış anlamına gelmese de hastanın kritik durumu hálá devam ediyor. Kanama artacak olursa ilerde felç geçirme ihtimali olabilir. Dolayısıyla bu 24 saat bizim için son derece önemli. Sağlık durumunda kötüye gidiş net olarak söz konusu değil ama, iyiye de gitmiyor." Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi’nde yatan Eruygur’u eşi ve kızı ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!