Baştan kapıyı açmasaydın niye açtın

Güncelleme Tarihi:

Baştan kapıyı açmasaydın niye açtın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, AB’ye "Baştan kapıyı açmasaydın, niye açtın" restini çekerken, CHP ve MHP’ye ise, "Onlar çözümsüzlüğü çözüm görüyor, onlara memleketi bu haliyle bırakmayacağız" dedi.

Erdoğan’ın, dün akşam yabancı büyükelçilere AKP Genel Merkezi’nde verdiği iftar yemeğine, bakanlar ve parti yöneticileriyle 79 ülkeden büyükelçi ve büyükelçilik yetkilisi katılırken "Deniz Feneri kriptosu" ile gündeme oturan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, ülkesine gittiği için hazır bulunamadı. Cuntz’un yerine yemeğe Büyükelçilik Maslahatgüzarı Peter Prügel geldi.

Erdoğan, AB’ye, "Biz sizden iane istemiyoruz, bizden öncekilere nasıl, hangi hakları tanıdıysanız bize da aynı hakkı tanıyın, başka bir şey istemiyoruz, bizi yük olarak görüyorsanız o da ayrı konu, bunu bize açıklayın, Türkiye yük olmaya değil yük almaya geliyor" diye seslendi. Erdoğan şunları söyledi:

"Şu anda 1.5 milyarlık İslam alemi Türkiye’nin AB sürecini izliyor. Halbuki hiçbiri AB’ye girme durumunda değil, ama buna rağmen bunun beklentisi içinde. AB’ye hazır bir ülke varsa o da Türkiye’dir. Diğerlerini hazır olarak göremezsiniz. Güney Kıbrıs 650-700 bin nüfusu var. Türkiye geldiği zaman 70 milyon nüfusu var. Tek enstrümanları bu. E tamam da o zaman daha kapıyı baştan açmamış olsaydın. Kapıyı baştan niye açtın?

Yabancı büyükelçilere iftar verdi

BAŞBAKAN Erdoğan, dün akşam yabancı büyükelçilere AKP Genel Merkezi’nde iftar yemeği verdi. Yemeğe, 79 ülkeden büyükelçi ve büyükelçilik yetkilisi katıldı. Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Monsenyör Antonio Lucibello iftarda ezanın okunmasının ardından, şerbet dolu kadehini, aynı masada karşısında oturan Erdoğan’a kaldırdı. Erdoğan da su dolu kadehiyle karşılık verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!