Kürtçe TV, Roj TV ile aynı uydudan yayın yapacak

Güncelleme Tarihi:

Kürtçe TV, Roj TV ile aynı uydudan yayın yapacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 00:00

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT’nin Mart 2009’da başlayacak Kürtçe’yi de kapsayan çok dildeki yayınının, Roj TV ile aynı uydudan yapılacağını açıkladı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, önceki gün TRT binasında gazetelerin TRT muhabirlerine verdiği iftar yemeğinde, Kürtçe TV’den Eurovision’a kadar pek çok konuda açıklamalar yaptı. Şahin, TRT’nin mart 2009’da başlayacak Kürtçe’yi de kapsayan çok dildeki yayınının, Roj TV ile aynı uydudan yapılacağını açıkladı. Böylece ROJ TV’nin izlendiği her yerden TRT’nin Kürtçe yayını da izlenebilecek. Kürtçe TV ile ilgili ’bölücü olmamak kaydıyla’ herkesle temas kurduklarını söyleyen Şahin, "Bölgede anket yaptırdık. Bölge dillerinde yayın yapacak kanal ile ilgili çok olumlu tepkiler aldık. Hatta kanalın İstiklal Marşı ile açılıp kapanması konusunda talep geldi. Kürt nüfus yıllarca ciddi anlamda ihmal edilmiş. Kendi dillerinde Türkiye’yi anlatmak gerekir. Programları Irak’ta, Irak’ın kuzeyinde, hatta İsveç’te oturan Kürtler izleyebilecek" dedi.

Eurovision’a katılacak şarkıcının henüz belirlenmediğini de kaydeden Şahin, bu yarışmanın miadını doldurduğunu savundu. Şahin, yarışmayla ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: "Şarkıların Türkçe söylenmesinden yanayım. Ancak birinci sıraya talip olacaksak İngilizce olması yeğlenebilir. Eurovision’da artık ülkelerin ideolojik veya jeopolitik yapısı öne çıkmaya başladı. Ermenistan’a 10 puan vermemiz çok konuşuldu. Türkiye’deki Ermeniler o puanı veriyorlar. Biz de puan alamayacağımız çoğu ülkeden, gurbetçiler sayesinde yüksek puan aldık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!