Mehmet Gürhan'ın 6 yıl hapsi isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Gürhanın 6 yıl hapsi isteniyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 16, 2008 13:07

Almanya'daki Deniz Feneri derneğindeki yolsuzlukla ilgili davaya bugün Frankfurt Eyalet Yüksek Asliye Ceza Mahkemesi 26. Ceza dairesinde devam ediliyor.

Haberin Devamı

TSİ 11.00'de başlayan duruşmaya sanıklar Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş elleri kelepçeli şekilde getirildi.

Duruşma, iddianamenin bazı kısımlarının tekrar okunmasıyla başladı. Savcı, sanıklar için istediği cezaları dile getirdi. En az 16 milyon avronun amaç dışı kullanıldığını belirten savcı, sanık Mehmet Gürhan hakkında 6 yıl hapis cezası istedi.

Savcı, diğer sanıklar Mehmet Taşkan'a 3 yıl ve Firdevsi Ermiş'e de 2 yıl hapis cezası verilmesini talep etti. Ancak Taşkan ve Ermiş'in hapiste bulundukları süre, iyi halleri ve davaya itiraflarıyla katkıda bulundukları göz önüne alınarak, tutukluluk hallerinin kaldırılmasını istedi.

Duruşmada sanık avukatlarının konuşmalarına geçildi. Mehmet Gürhan'ın avukatı Jörg Haseneier, cezanın 5 yıla indirilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Davada baş sanık Mehmet Gürhan'ı avukatlar Ünal Kaymakçı ile Jörg Haseneier, Mehmet Taşkan'ı Ury Popper, Firdevsi Ermiş'i ise avukat Hanno Durth savunuyor.

Almanya'da 1999'da kurulan Deniz Feneri derneğinin 2002-2007 arasında 41 milyon 423 bin 158 avro bağış topladığı belirtildi. Bankalardan çekilen yüksek miktarların emniyete bildirilmesi sonucu kara para aklandığı şüphesiyle savcılık harekete geçti. İhbarlar üzerine Hessen Eyalet Savcılığı, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan'a dolandırıcılık, karapara aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından dava açtı.
      Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!