Batan gemide ölen sürücü yüzme bilmiyormuş

Güncelleme Tarihi:

Batan gemide ölen sürücü yüzme bilmiyormuş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 15:12

Bandırma'da “Hayat N” adlı Ro-Ro gemisinin batması sonucu hayatını kaybeden kamyon şoförü Özer Erdoğan'ın yüzme bilmediği, denizde bulduğu bir can yeleği kutusuna tutunarak sağ kalmaya çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kazadan kurtulan Bigadiç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi Mustafa Seçik, Özer Erdoğan ve Mustafa Zeybek adlı arkadaşlarıyla, olay sırasında geminin arka tarafında bulunduklarını söyledi.


İftarlarını açtıkları için diğer şoförlerle birlikte yemek bölümüne geçmediklerini anlatan Seçik, şöyle devam etti:
“Gemi, arka kapağını kaldırdıktan sonra sağa yatık olarak hareket etti. Kendini toparlayıp, 300-400 metre gittikten sonra bu kez sola yattı. Olayın etkisiyle gemideki araçların hemen hepsi, üst üste bindi. Bu sırada, gemide herhangi bir uyarı sireni falan çalmadı. Özer Erdoğan ve Mustafa Zeybek adlı arkadaşlarla geminin arkasındaydık. Gemi batmak üzereyken denize atladık. Römorkörler, güvertedeki insanları aldılar. Arka tarafa gelen olmadı. Bu nedenle, bir metre kala kendimizi suya bıraktık.”

Haberin Devamı

Seçik, kendisi ve Mustafa Zebyek'in yüzme bildiklerini, ancak Özer Erdoğan'ın yüzemediğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Ben ve Mustafa Zeybek, bir süre yüzdükten sonra denizde can yeleği bulduk. O sırada Özer Erdoğan ise bir can yeleği kutusuna tutunuyordu. 'Kutuyu sakın bırakma' dedim. Niyetim, en yakın karaya kadar yüzüp, yardım çağırmaktı. Daha sonra Özer Erdoğan'ın öldüğünü öğrendim. Kapak kısmı suyun içinde kaldığı için kutuyu açamamıştı. Olay yerine gelen römorkörlerin yarattığı dalgalar sonucu dengesini kaybederek, kutuyu bırakmış olabilir.”

Geminin yükleme hatası sonucu battığına inandığını ifade eden Seçik, “Geminin asansör sistemi bozuk olduğu için araçlar alt kata alınmadı. Hepsi ikinci ve üçüncü kata alındı. Bence yükleme hatası söz konusu” dedi.

Bu arada, kazada hayatını kaybeden Özer Erdoğan'ın cenazesinin bugün Bigadiç ilçesine bağlı Çağış köyünde ikindi namazının ardından topraga verileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!