'Araçlarda çevre kirliliği yaratacak malzeme yok'

Güncelleme Tarihi:

Araçlarda çevre kirliliği yaratacak malzeme yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 14:46

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde batan Ro-Ro gemisinin ait olduğu Marmara N Denizcilik A.Ş, geminin batış sebebiyle ilgili çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Firmadan yapılan açıklamada, 1981 yapımı “Hayat N” adlı Ro-Ro gemisinin, 14 Eylül 2008 Pazar gecesi Bandırma-Ambarlı seferini yapmak için, 73 kamyon/tır ve 2 otomobil ile saat 22.55 te Bandırma Limanı'ndan ayrıldığı belirtildi.

Geminin, limandan ayrıldıktan kısa bir süre sonra sebebi henüz belirlenemeyen biçimde yan yatmak suretiyle battığına işaret edilen açıklamada, kaza sonrası arama-kurtarma çalışmalarının halen sürdürüldüğü vurgulandı.

“Bir kişinin ölümü ve 4 kişinin kaybı ile sonuçlanan kazanın derin üzüntüsünü kamuoyu ile paylaşıyoruz” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Gemimizin batma sebebinin öğrenilmesine ilişkin çalışmalar halen, Kıyı Emniyeti, Sahil Kurtarma, Balıkesir Filo Komutanlığı, Balıkesir Liman Başkanlığı, Balıkesir Valiliği ve şirketimizin kurduğu kriz masası ekipleri tarafından büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Teknik incelemenin bitmesini takiben batış sebebine ilişkin açıklama kamuoyuna duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Burau Veritas loyduna kayıtlı, Türk bayraklı 'Hayat N' isimli gemimiz, 14 Eylül günkü Bandırma-Ambarlı seferine 73 kamyon/tır, 2 adet personele ait otomobil olmak üzere 75 araç ve biletli 68 Kamyon sürücüsü ile 27 mürettebat olmak üzere toplam 95 kişi ile hareket etmiştir. 100 kamyon ve 5 bin 273 ton taşıma kapasitesine sahip olan Hayat N Ro-Ro gemimizin söz konusu seferi kapasitesinin altında 2 bin 400 ton yük taşıyan 75 araç ile gerçekleşmiştir. Hayat N, survey denetimini 5 Ağustosta başarıyla geçmiştir. Araçların taşıdığı yüklerde çevre kirliliği yaratacak malzeme bulunmamaktadır. Ağırlıklı olarak işlenmemiş maden, sebze meyve, seramik, kağıt ve su gibi malzemeler bulunmaktaydı.”

Kriz masasının koordinasyonu sonucu tüm kazazedelere tek tek ulaşıldığına değinilen açıklamada, şöyle denildi:
“Halihazırda 4 kişiden haber alınamamaktadır. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 34 kişiden 31'i bu sabah itibarıyla taburcu olmuştur. Halihazırda hastanede tedavisi süren 3 kişi gemi mürettebatıdır. Kazadan kurtulup hayati tehlikesi olan yoktur. Şoförlerden hastanede olan bulunmamaktadır. Kaza sonucu vefat eden kişi 41 yaşındaki kamyon sürücüsü Özer Erdoğan'dır.”

Haberin Devamı

Açıklamada, kazada vefat eden Özer Erdoğan'ın ailesine baş sağlığında bulunulurken, başta Balıkesir Valiliği olmak üzere arama-kurtarma çalışmalarını hızla başlatan kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!