PKK'lı ABD'den nasıl eğitim aldığını anlattı - Hürriyet
Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 08:45

 ADnet  
Reklam için
ÜYE GİRİŞİ / ÜYE OL
BENİM SAYFAM
GÜNDEM
EKONOMİ
MAGAZİN
SPOR
DÜNYA
PLANET
EKONET
PİYASANET
IMKB 60163
DOLAR 1.7550
EURO 2.3310
€ / $ 1.3283
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR SANAT
SİNEMA
ASTROLOJİ
TV REHBERİ
EN İYİ ON
YAZARKAFE
SERVİSLER
BİLGİ YARIŞMASI
ANKETLER
AT YARIŞI SONUÇLARI
İDDAA PROGRAMI
CANLI MAÇ SONUÇLARI
MIND
CANLI MAÇ ANLATIMI
BENİM SAYFAM
BUMERANG
HÜRLİST
SOSYAL İLANLAR
HABER ALARMI
EKRAN KORUYUCU
OYUN
YENİBİRİŞ
HÜRRİYET EMLAK
HÜRRİYET OTO
HÜRRİYET EĞİTİM
HÜRRİYET KAMPÜS
GAZETE SERİ İLANLAR
HÜRRİYET KIYASLA
YAKALA.CO
HÜRRİYET AİLE
TİPEEZ
vimjo alışveriş
SAYISAL LOTO 24/12/2011
21 - 23 - 26 - 31 - 39 - 47
ŞANS TOPU 20/04/2011
9 - 14 - 21 - 23 - 25 - 5
SÜPER LOTO 09/02/2012
19 - 20 - 29 - 33 - 34 - 52
>> On Numara Sonuçları
ANA SAYFAM YAP
FAVORİLERİME EKLE
GAZETE-BÖLGE EKLERİ
KELEBEK
CUMA
CUMARTESİ
PAZAR
SEYAHAT
OTO YAŞAM
HÜRRİYET IK
ANKARA
EGE
KURUMSAL
HÜRRİYET KURUMSAL
İNTERNET GRUBU
REKLAM
BİZE ULAŞIN
KÜNYE / İLETİŞİM
UNICEF Kartları ve Hediyelikler
Tüm Gündem Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

PKK'lı ABD'den nasıl eğitim aldığını anlattı

8 Eylül 2008
Özgür CEBE/DİYARBAKIR, (DHA)
PKK'lı ABD'den nasıl eğitim aldığını anlattı
TERÖR örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında askeri eğitim aldıktan sonra 11 kişilik grupla Diyarbakır’ın Kulp İlçesi kırsalına gönderilen N.Ç., dağda bulunduğu sırada roketle saldırdığı Zeyrek Jandarma Karakolu’na silahıyla giderek teslim oldu.

N.Ç.’yi, korucu olan babasının ikna ederek teslim olmasını sağladığı öğrenildi. N.Ç., Kuzey Irak’taki kamplarda ABD’li askerlerden Strella füzesi, havan, bomba atar, sabotaj ve silah üzerine eğitim aldığını iddia etti. PKK’nın siyasi kanadının DTP olduğunu söyleyen N.Ç., “Örgütün doğrudan irtibatlı olduğu parti DTP’dir. DTP örgütün legal kanadı olup siyasi faaliyetten sorumludur” dedi.


Diyarbakır’ın Kulp- Lice ve Bingöl’ün Genç İlçesi üçgeninde silahlı faaliyet yürüten ve 4 ay önce güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı ‘Sefkan’ kod adlı 26 yaşındaki N.Ç., dağda silahlı faaliyet yürütürken roketatarla saldırdığı Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ndeki Zeyrek Jandarma Karakolu’na silahıyla birlikte giderek teslim oldu.


Kulp ve Lice’de Jandarma Üsteğmen Muhammet Ali Demir, er Caner Örengül’ün şehit edilmesi, Jandarma Astsubaylar Cevat Alakurt, Ali Haydar Kapkaç ve Jandarma Komando Er İbrahim Kalıpçı’nın yaralanması ile Zeyrek Jandarma Karakolu’na roket atılması eylemlerine katıldığı için hakkında Diyarbakır Başsavcılığı’nca müebbet hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan N.Ç., örgütün Diyarbakır kırsalındaki yapılanmasıyla ilgili önemli itiraflarda bulundu.

9 yıl önce örgüte katıldığını anlatan N.Ç., şunları söyledi:
“Benim PKK’ya katılmam halinde diğer korucu çocuklarına örnek olacağım söylendi. Bu mücadelede babamın korucu oluşunun bir engel olduğu belirtilerek bunu bana tehdit unsuru olarak kullandılar. Kandil’de kongre için tüm üst düzey yöneticiler biraraya geldi. Kongre bitince kutlama yapıldı, bu sırada Türk savaş uçakları kampın üzerinden geçince büyük panik yaşandı. Tüm üst düzeyleri mağaralara koydular, herkes dağıldı. Sonra herkesi değişik kamplara gönderdiler. Örgütün özel birimine profesyonel eğitimleri kampa gelen Amerikalı askerler veriyordu. ABD askerleri bize Strella füzesi, havan, bomba atar, sabotaj ve silah üzerine eğitim verdi. Diyarbakır’a gelmek üzere Zap bölgesindeki KDP kontrolünde olan Çemço alanına geldik. Bu bölgedeki kasabada ayrıca PKK’ya ait dükkanlar var. Türkiye’ye gönderilen her örgüt üyesine silah ve techizatın yanı sıra 1 kilo C-4 patlayıcı verildi.”

EYLEMLERİ ŞEHİRLERE KAYDIRIN

Sınırı geçip Şırnak kırsalına ulaştıklarında örgüt yöneticilerinin kendileriyle toplantı yaparak, eylemleri kırsaldan ziyade şehirlerde yaymaları konusunda talimat verdiklerini kaydeden N.Ç. şunları anlattı:
“Dicle Nehri ile Batman Çayı’nı botla geçip Diyarbakır kırsalına ulaştık. Burada örgüt para sıkıntısı çekmez. Lice kırsalında kenevir ekimine çok müsait ve kontrol edilemeyen araziler var. Kenevir ve esrar ticareti yapan köylülerden cezalandırma adı altında yüklü miktarda para topladık. Zeyrek karakolunu roket atıp kalaşnikofla taradıktan sonra kış üslenmesine geçtik. Kobra helikopterler kış sığınağını fark edince baskın oldu ve 5 kişi öldü. Gruptan 4 kişi ise bir köye sığınarak sivil elbise giyip Lice’den Diyarbakır’a gittiler. Bahara kadar burada kalıp karlar eriyince geri döndüler. Kış sığınağındayken ‘Roj’ kod adlı Bahoz Erdal telsizle bize Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’a kara harekatı yaptığını, Türkiye’nin bozguna uğratıldığını, baharla birlikte topyekün saldırı için bize talimat verdi. Kuzey Irak- Türkiye sınırındaki Zagros ve Haftanin bölgeleri geçici üs bölgesidir. Yaz aylarında Türkiye içlerine girilip eylem yapılır, kış öncesi ise geri dönülür. Bu kamplar füzelerle korunur. Şırnak-Hakkari-Irak hattında kaçakçılık yapan koruculardan da yüzdelik komisyon alınır. KDP’den temin edilen C-4 patlayıcılar Gare bölgesinden Zap’a, buradan da Türkiye’ye giriş yapacak gruplara dağıtılır. İhtiyaç olduğu taktirde sınırdaki korucular ve kaçakçılar tarafından bize ulaştırılır.”

ALT KADROLARIN MORALİ ÇOK BOZUK

Şehir merkezlerinde TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adıyla faaliyet yürütenlerin de PKK kamplarında eğitilen özel kuvvet elemanları olduğunu, sivillere yönelik eylem yapıldığı için örgütün tepki çekmemek amacıyla bu ismi kullandığını anlatan N.Ç., şöyle devam etti:
“Telsiz irtibatı sağlanamayan bir bölgeye gönderilen grupla bağlantı Mezopotamya radyosuyla sağlanıyor. Bölgede operasyon varsa radyo şifreli olarak örgüt elemanının geri dönmesini sağlıyor. Mezopotamya FM örgütün aynı zamanda muhabere görevini yapmaktadır. Yani grup sorumlularının kod ismine hitaben şarkı armağan edilerek, iletilmek istenen mesaj gruplara aktarılmaktadır. Genel bir af çıkarsa yüzde yüz başarı sağlanır ve üst düzeyler dışında herkes teslim olur, çünkü alt kadroların moral düzeyi çok bozuk.”

DTP, ÖRGÜTÜN LEGAL KANADI

Terörist N.Ç., ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra PKK’nın elindeki C-4 tipi plastik patlayıcı ile uçaksavar, füze ve havan sayısında büyük artış olduğunu, üst düzey yönetimin fikir çatışması yaşadığını ve Suriye kökenlilerin örgüte hakim olmak istediğini söyledi. N.Ç. şöyle konuştu:
“Bir grup siyasal, diğer grup ise askeri çözümden yanadır. Ancak bu fikir çatışması alt kadrolara yansıtılmamaktadır. Örgüt içindeki üniversite mezunları ideolojik olarak daha bilgili ve ikna kabiliyetleri olduğu için son dönemlerde eleman temin etmek için şehir merkezlerine gönderiliyor. Terör tazminatlarının köylülere ödenmesi örgütü rahatsız etti, bize verilen talimatta köylülere, ‘Biz terörden zarar görmedik. Bize devlet zarar verip köyümüzü yakıp, göçe zorladı’ diye ifade vermeleri yönünde baskı kurmamız istendi. Örgütün doğrudan irtibatlı olduğu parti DTP’dir. DTP örgütün legal kanadı olup siyasi faaliyetten sorumludur.”

AKP’YE KARŞI DİNİ MOTİFLER KULLANILACAK

Bölge halkının dine bağlılığı nedeniyle PKK’nın önümüzdeki dönemde dini motifleri kullanarak bölgede yeniden prestij kazanmaya çalışacağını kaydeden N.Ç., itiraflarını şöyle sürdürdü:
“Son dönemde AKP’nin bölgede dini kimlikle oy patlaması yaparak halkı kazanmasını örgüt kendisi için tehlike olarak gördü. Bu nedenle islamiyeti kullanacak. Önümüzdeki dönemde Roj TV aracılığıyla imamlar ön planda tutulacak. Terör olmasaydı, Türkiye daha çok güçlü bir ülke olacaktı. Hangi şartlarda yaşadığımızı kırsalda size gösterdiğim yeraltı sığınaklardan gördünüz. Ülkeme zarar verdiğim için pişmanım. Gitttiğim köylerde beni ve korucu olan babamı tanıyan şahıslar bana, teslim olmam halinde ceza almadan serbest kalacağım yönünde güvenlik güçlerinin babama bilgi verdiğini anlattılar. Ben de kötü günlerin üzerine bir çizgi çekip teslim olmaya karar verdim.”


Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
  Yorum Sayısı 3 / 110     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
ABDULLAH UTANKAÇ 08/09/2008 - 17:36
EY AKP LİLER VEDE ONUN SAYIN LİDERİ TAYYİP BEY,YETER YETER AMERİKAYA GÖBEKTEN BAĞLI OLDUĞUNUZU BU HALK BİLİYOR AMA MENFAATLERİNDE BİR SONU OLMALI,ABD.YE YETER BE ARKADAŞ DİYECEK KADAR BİRAZ POLİTİKADAMI ÜRETEMİYORSUNUZ BE KARDEŞİM,PKK YI BARİZ DESTEKLEDİKLERİNİ KİM BİLMİYORKİ,SİZİN HABERİNİZ YOK!!!!
Çok İyi %30 İyi %15 Normal %16 Kötü %16 Beğenmedim %20
ercan gursoy 08/09/2008 - 17:33
malesef dostumuz saydiklarimiz arkamizdan vuruyorlar siyasetcilerimiz bir rahmetli ecevit kadar olamadilar bir rest cekmeyi bile bilmiyorlar bir rest cekebilseler her sey degisecek bunu bile goremiyorlar dostlugumuza zarar gelmesin kafasinda gidiyorlar halbuku dost dedikleri kuyumuzu kaziyorlar
Çok İyi %33 İyi %16 Normal %16 Kötü %16 Beğenmedim %16
yengeç burcu 08/09/2008 - 17:02
HER ŞEY AÇIKCA ORTALIĞA DÖKÜLÜYOR PKK TEZ ZAMANDA BELASINI BULUR İNŞALLAH .
Çok İyi %27 İyi %16 Normal %20 Kötü %16 Beğenmedim %18
Bu haberin diğer yorumcuları
of of
nurgul nizamoglu
meliha yalçınkaya
suna özdemir
Erol Basarik
volkan berberoglu
Cesur Yorum
ferit feritoğlu
sunay kaya
nilüfer can
zafer yerlikaya
yengeç burcu
GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
EN İYİ YORUMCULAR
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 110     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH