Şemdinli’de 1’i üsteğmen, 6 şehit

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli’de 1’i üsteğmen, 6 şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 00:00

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Beyyurdu ile Çubuklu köyleri arasındaki kırsal alanda dün saat 16.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist ile sıcak temas sağlandı.

Haberin Devamı

ŞEHİT KORUCULAR İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

PKK’lı töröristlerin açtığı ilk ateş sırasında köy korucuları M.Raşit Töre, Rahmi Töre ile Mehmet Güldal olay yerinde şehit oldu. Çatışma sırasında 1 üsteğmen ile 5 er de yaralandı.

Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralı üsteğmen ile 2 er tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 2 erin de tedavileri sürüyor. Çatışmada şehit olan üsteğmenin Kırşehirli Murat Ergül olduğu öğrenildi. Saldırıdan sonra kaçan PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Skorsky helikopterlerin bölgeye sürekli asker sevkiyatı yapması dikkati çekti.

2 ŞEHİT ERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Şemdinli İlçesi Beyyurdu ile Çubuklu köyleri arasındaki kırsal alanda çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında şehit olan 2 askerin Jandarma Dağcı Komando Çavuşu İbrahim Kaçar ile er Seracettin Aktaş olduğu öğrenildi. Aktaş'ın Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne, Kaçar'ın ise Osmaniye nufusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Bölgede operasyonlar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Çatışmada köy korucuları M.Raşit Töre, Rahmi Töre ile Mehmet Güldal da şehit olmuş, 2 er de yaralanmıştı.

 

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!