Son nefesinde katilinin ismini söyledi

Güncelleme Tarihi:

Son nefesinde katilinin ismini söyledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2008 16:41

MANİSA’da göğsünden ağır yaralanan inşaat işçisi 29 yaşındaki Bülent Çolakoğlu, kaldırıldığı hastanede son nefesini verirken, kendisini çocukluk arkadaşı Ozan Işık'ın vurduğunu söyledi.

Polis, 29 yaşındaki Ozan Işık'ı cinayet zanlısı olarak, Çolakoğlu'nu birlikte hastaneye getirdiği arkadaşı Mehmet Nazım Kocademir'i de delilleri karartmak suçundan gözaltına aldı. Çolakoğlu'nu kazayla vurduğunu öne süren Ozan Işık ile arkadaşı Kocademir'in, 2001 yılında adam öldürmek suçundan hükümlü bulundukları cezaevinden, 3 yıl önce şartlı salıverme kapsamında tahliye edildiği ortaya çıktı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Güzelyurt Mahallesi Güzelyurt Sitesi’nde meydana geldi. İnşaat firmasında işçi olarak çalışan Bülent Çolakoğlu, müteahhitlik yapan çocukluk arkadaşı Ozan Işık'ın Mehmet Nazım Kocademir ile birlikte kaldığı bekar evine gitti. İddiaya göre, Ozan Işık'ın arkadaşlarına göstermek için çıkardığı ruhsatsız Glock marka tabanca bir anda ateş aldı. Tabancadan çıkan kurşun, bir metre ötedeki Çolakoğlu’nun göğsünün alt kısmından vücuduna girdikten sonra delip geçerek arkasındaki duvara saplandı. Olayın ardından Işık Kocademir, yaralı haldeki Çolakoğlu’nu Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Arkadaşlarına acil serviste müdahale yapılırken dışarıda bekleyen Işık ve Kocademir, polis ekiplerine olayın nasıl meydana geldiğini bilmediklerini söyledi. Bu sırada sedyede müdahale edilen Bülent Çolakoğlu, soru yönelten sivil polis memuruna kendisine ateş edenin arkadaşı Osan Işık olduğunu fısıldayabildi. Ameliyata alınan evli ve eşi 7 hamile olan Çolakoğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DIŞARIDA BEKLERKEN YAKALANDILAR

Polis ekipleri, dışarıda bekleyen Ozan Işık ve Mehmet Nazım Kocademir'i gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda arkadaşı Bülent Çolakoğlu'nun kendi tabancasından çıkan mermiyle can verdiğini itiraf eden Işık, olayın kaza olduğunu öne sürdü. Ozan Işık, Glock marka ruhsatsız tabancayı Mehmet Nazım Kocademir ile birlikte inşaata attıklarını polislere anlattı, yerini de gösterdi. Bulunan ruhsatsız tabancaya el konulurken, olayın yaşandığı evin önündeki Bülent Çolakoğlu’na ait 45 FA 250 plakalı otomobil de emniyetin otoparkına çekildi.

Cinayet zanlısı Ozan Işık ile delilleri kararttığı öne sürülen Mehmet Nazım Kocademir'in, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

CİNAYETTEN HÜKÜM GİYMİŞLER

Ozan Işık ve Mehmet Nazım Kocademir'in, 2001 yılında borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle bir kişiyi öldürmekten tutuklandığı, 7 yıl ceza alıp 4 yılını tamamladıktan sonra 3 yıl önce şartlı salıverme yasasından yararlanarak tahliye edildikleri ortaya çıktı. Işık ve Kocademir'in geçen hafta da, kurusıkı tabancayla ateş etme ve darp olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındığı, sonrasında da savcılıkça serbest bırakıldığı anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!