Ülkemiz bu kafayla Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde yerini alır

Güncelleme Tarihi:

Ülkemiz bu kafayla Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde yerini alır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 00:00

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun da kurucular arasında bulunduğu Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kuruldu. Partinin kuruluş dilekçesi Mehmet Salim Güraydın, Kemal Temel, Recep Bakırcı ve Şahin Ömür’ün imzasıyla İçişleri Bakanlığı’na verildi.

Bakanlık kayıtlarına göre, Hak ve Eşitlik Partisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 59. parti oldu. Bazı gazetelerin dünkü baskısında kuruluşunu ve siyasi duruşunu tam sayfa ilanlarla duyuran partinin Genel Başkanı Pamukoğlu bir basın toplantısı düzenledi. Pamukoğlu, partinin finans kaynaklarına ilişkin bir soruya, geniş maddi olanaklara sahip olmadıkları cevabını verdi ve "halk tipi olunca böyle oluyor" diye konuştu. Pamukoğlu, şunları söyledi: "HEPAR, Sivas Kongresi’nin başlangıç günü olan 4 Eylül günü Türk siyasi hayatına çıkmıştır. Türk Milleti olarak binbir güçlükle kurduğumuz ülke bu kafayla giderse yakın gelecekte Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde yerini alacaktır. Türkiye’nin iki kıymetli hazinesi gençliği ve doğal kaynaklarıdır. Biz halkın ve gençlerin temsilcisiyiz."
/images/100/0x0/55ea48b8f018fbb8f875eef2


Anadolu kartalı

Pamukoğlu başkanlığındaki kurucular kurulu üyeleri, partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdikten sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Partinin ambleminde "kırmızı zemin üzerinde ortada beyaz renkli güneş ve güneşi kaplayan siyah renkli Anadolu kartalı figürü" yer alıyor. Parti amblemiyle ilgili soruları yanıtlayan Pamukoğlu, kartalın gökyüzüne en çok yükselebilen varlık olduğunu, kemirici fareleri, korkak tavşanları ve entrikacı tilkileri en iyi onun avladığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!