Başbuğ’un ’sivil toplum’ hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Başbuğ’un ’sivil toplum’ hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün kuvvet komutanlarıyla beraber önce terörle mücadelede önemli rol üstlenen 2’nci Ordu Komutanlığı’nın bulunduğu Malatya’yı ardından Diyarbakır’ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da Vali Hüseyin Avni Mutlu’yla makamında görüşen Başbuğ, "Diyarbakırlıların bize fahri hemşerilik vermesi lazım. Benim, Hava Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı ve 2’inci Ordu komutanının iki yılı Diyarbakır’da geçti. Ömrümüzün belli bir dönemini hepimiz burada geçirdik. Hem Diyarbakır’ı hem de Diyarbakırlıları seviyoruz" dedi. Orgeneral Başbuğ ile komutanlar, daha sonra Valilik Toplantı Salonu’nda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakırspor’un da aralarında bulunduğu 19 sivil toplum örgütü temsilcisiyle görüştü.

İlk kez yapılıyor

1.5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, ilk kez bir Genelkurmay Başkanı’nın Diyarbakır’da sivil toplum örgütleriyle biraraya geldiğini söyledi. Kaya, Orgeneral Başbuğ’un, "bölgedeki sorunların çözümüne yönelik  sosyoekonomik anlamda ve dağa çıkışın engellenmesi için nelerin yapılabileceği" yönündeki önerilerini dinlediğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!