Devletle iş yapan bağışçı olmasın

Güncelleme Tarihi:

Devletle iş yapan bağışçı olmasın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi’nce kesilen 22.8 milyon YTL’lik ceza için bağış toplanmasına onay veren Başbakan Tayyip Erdoğan, bağışçılarda seçici davranılmasını istedi.

Erdoğan, özellikle yüksek miktarda bağış yapan kişilerin "süzgeçten geçirilmesi" talimatını verdi. AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), devletle iş yapan işadamlarından bağış kabul edilmemesini kararlaştırdı. Bağış toplanmasının, "Anayasa Mahkemesi’ne karşı kampanya" şeklinde algılanmasını istemeyen AKP yönetimi, "Geniş kapsamlı bir kampanya" yerine teşkilatların "gönüllülük" esasıyla başvuruları sessiz sedasız kabul etmesini benimsedi.

İlk bağışı yapanlar da Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan oldu. Siyasi Partiler Yasası’na (SPY) göre bir kişi, herhangi bir partiye en fazla 20 bin 958 YTL bağışta bulunabiliyor. Erdoğan çifti toplam 40 bin YTL ile üst limitte bağış yaptı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Devletle iş yapanlar, devletten ihale alanlardan bağış almak uygun olmaz. Onları inceleyeceğiz" dedi. AKP MYK, genel merkez giderlerinde tasarrufa gidilmesini de kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!