Ä°ftar vakti hain pusu: 2 er ÅŸehit

Güncelleme Tarihi:

Ä°ftar vakti hain pusu: 2 er ÅŸehit
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:00

Bingöl’ün Kiğı İlçesi Tekbaşlar Jandarma Karakolu’na ait devriye aracı dün akşam iftar vakti pusuya düşürüldü.

Haberin Devamı

Yaralı erler hastaneye getirildi. İşte fotoğrafları

BÄ°NGÖL'ün Kiğı Ä°lçesiÂTekbaÅŸlar Jandarma Karakolu'nda ramazan ayı nedeniyle iftar vakti oruçlarını açan askerler ve karakolun güvenliÄŸini saÄŸlayan devriye aracına PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker ÅŸehit olurken, 9 asker de yaralandı.

 

 Kiğı İlçesi Tekbaşlar Jandarma Karakolu'na ait devriye aracına bu akşam PKK'lı teröristler iftar vaktifnde saldırıp, 2 askeri şehit ederken, 9 askeri de yaraladı. Tekbaşlar Jandarma Karakolu'nda görevil askerler bu akşam saat 19.00 sıralarınad iftar yaparken, karakolun çevresinde güvenliği sağlamak için bir araç devriye görevine çıktı.PKK'lı teröristler, askerlerin iftar yaptığı saatte devriye aracına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte araçta bulunan jandarma erler Eyüp Gürsoy ile Ramazan Demirci şehit oldu. Saldırıya araçta bulunan askerlerin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı.

 

Haberin Devamı

ÂYaralı askerler helikopterlerle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için gece yarısı hava destekli operasyon baÅŸlattı.

 

Saldırıda şehit olan er Eyüp Gürsoy'un Trabzon, Ramazan Demirci'nin ise Kütahyalı olduğu öğrenildi.

 

BİNGÖL VALİSİ BALKANLIOĞLU: 2 ŞEHİT 9 YARALI

 

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kiğı Baraj inşaatında koruma görevi yapmak üzere Kiğı İlçesi Tekbaşlar Jandarma Karakolu'ndan ayrıldıktan sonra PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı askeri araçta 2 askerin şehit olduğunu 9 askerin de yaralandığını bildirdi. Yaralı askerler Elazığ Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

YARALILARI ALMAYA GÄ°DEN SIKORSKY ZORUNLU Ä°NÄ°Åž YAPTI

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, saldırıda yaralanan askerleri almaya giden Sikorksy tipi bir helikopterin de yüksek gerilim hattı tellerine çarpınca zorunlu iniş yaptığı bilgisinin kendisine ulaştığını açıkladı. Vali Balkanlıoğlu, ancak bu olayda yaralı olup olmadığı konusunda bilgisi bulunmadığını söyledi.

 

DİYARBAKIR'DA UÇAK HAREKETLİLİĞİ

 

Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde teöristlerin askeri araca saldırması ve bölgede 1 Sikorsky helikopterin zorun iniş yaptığı sırada Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı, 8'inci Ana Jett Üssü'nde savuş uçakları ard arda kalkış yaptı. F-16 savaş uçaklarının bir kısmı Diyarbakır semalarında uçuş yaparken, bir kısmı da gözlerden kayboldu. Askeri yetkililer, savaş uçaklarının kalkaşının rutin olduğunu belirttiler.

 

Haberin Devamı

DEMÄ°RCÄ°'NÄ°N TERHÄ°SÄ°NE 5 AY 18 GÃœN VARDI

jandarma komando er Ramazan Demirci'nin terhisine 5 ay 18 gün kaldığı bildirildi.

Şehit Ramazan Demirci'nin (21) Gediz'e bağlı Erdoğmuş beldesinde büyük bir Türk bayrağı asılan evi, acılı ailesini sakinleştirmek ve taziye dileklerini iletmek isteyenlerle doldu.

Oğullarının şehit olduğunu dün iftardan sonra evlerine gelen jandarma yetkililerinden öğrenen baba Adem ve anne Halime ile şehit erin ablası Zeliha, acı haberi duyunca şok geçirdi. Sakinleştirici iğne yapılan şehidin ailesini askeri yetkililer ve yakınları teskin etmeye çalıştı.

Demirci ailesinin iki çocuğundan biri olan şehit erin Gediz Lisesi'nden mezun olduktan süre bir süre işsiz kaldığı ve 21 Kasım 2007'de acemi birliği Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Eğitim Alayı'na teslim olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Bingöl Kiğı Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı emrinde usta birliği dönemine başlayan Demirci, terhisine 5 ay 18 gün kala, Kiğı Baraj inşaatını koruma görevine giden askeri time teröristlerce yapılan saldırıda Jandarma Komando Er Eyüp Gürsoy ile şehit düşmüştü.

Şehit erin cenazesinin, bugün Erdoğmuş beldesinde düzenlenecek tören ve ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Giresun’da da 1 şehit

/images/100/0x0/55ea9a2ef018fbb8f88ab5a5
Giresun’un Dereli İlçesi Kümbet Yaylası Uzundere Mevkii’nde dün öğle saatlerinde arazi arama tarama çalışması yapan askerlere 5-6 kişilik terörist grubu tarafından ateş açıldı. Samsunlu bir çocuk babası 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel şehit oldu. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine teröristler kaçtı. Şehit uzman çavuşun Bafra ilçesinde kendi ailesiyle oturan 8 aylık hamile eşi Asuman Gürel acı haberin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!