97'nin trendleri

Güncelleme Tarihi:

97nin trendleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Rolling Stone Dergisi, 1997'nin trendlerini açıkladı. ABD'nin yüksek prestijli dergilerinden biri olan Rolling Stone, müzik türlerinden spora, sinemadan içeceklere kadar 1997 yılına damgasını vuran isimleri ve markaları belirledi.

‘‘Hot Issue’’ adı altında her yıl özel bir sayı yayınlayan dergi, 1997 için hazırladığı listede hem bugünün değerlerini belirlemeyi, hem de gelecek yıla ışık tutmayı amaçlıyor...

YILIN MÜZİĞİ

Rolling Stone, 1997'nin trendlerini duyurduğu özel sayısının kapağına, ‘‘Yılın Fenomani’’ olarak gösterdiği Prodigy topluluğunun solisti Keith Flint'i koydu . Yılın müziği olarak da, Prodigy'yle aynı çizgide ilerleyen Chemical Brothers'ın müziği gösterildi. Türkiye'de de gösterilen Pirelli reklamının müziğini de yapmış olan Chemical Brothers, sert bir tekno topluluğu olarak biliniyor.

YILIN ACISI

‘‘Bu sosu kullanırken teninize değmemesine dikkat edin’’! 28 yaşındaki Blair Lazar'ın ürettiği acı soslar, ABD'de büyük ilgi duyuyor. Yenilmesi neredeyse imkansız olan sosların isimleri ise şöyle ‘‘Blair'in Ölüm Sosu’’, ‘‘Ani Ölüm Sosu’’, ‘‘Ölümden Sonra’’ ve ‘‘Ölüm Yağmuru’’. Bu sosların bizdeki acısso'dan 70 kez daha acı olduğunu da hemen belirtelim.

YILIN ÖZÜRÜ

1997'nin en sık kullanılan özür cümlesi ‘‘Ben sadece yardım etmeye çalışıyordum’’ oldu. Sabaha karşı otomobilinde travesti bir fahişeyle yakalanan aktör Eddie Murphy, polislere ‘‘Ben sadece yardım etmeye çalışıyordum. Evine bırakacaktım’’ dedi. Adı Whitewater'a karışan ve Başkan Clinton'ın yakınlarına 400 bin dolarlık bir kıyak yaptığı belirlenen Webb Hubbell de konuyu araştıran müfettişlere ‘‘Bu sadece bir yardımlaşmaydı’’ şeklinde cevap verdi. Kendini öldürmeye çalışanlara yol gösteren Dr. Jack Kevorkian'ın da amacının yardım olduğu biliniyor...

YILIN AKSANI

Amerikalılar, İngiliz aksanıyla konuşmanın çok ‘‘şık’’ olduğunu düşünüyorlar. Bazıları buna ‘‘Anglofobi’’ dese de, büyük çoğunluk ‘‘Trainspotting’’ filminden, ‘‘Jane Austen’’ uyarlamalarından ve Prodigy, Chemical Brothers, Bis, Kenickie, Mansun gibi İngiliz rock topluluklarından çok etkileniyor. Kısacası, Londra'nın meşhur ‘‘cockney’’ aksanı, ABD'de çok havalı bulunuyor.

YILIN VAHŞİ BEBEĞİ

Michelle Yeoh en seksi dövüşen kadın olarak da biliniyor. Malezya doğumlu oyuncu bugüne kadar 16 filmde rol almış. Jackie Chan'ın son filmi ‘‘Polis Öyküsü III- Süperpolis’’te izleyenlerin nefeslerini kesti. O da Chan gibi dublör kullanmıyor. Çekimleri sürdürülen son James Bond filmi ‘‘Yarın Asla Ölmez’’de Pierce Brosnan'la birlikte oynaan 34 yaşındaki Yeoh, dövüşmesinin seksi bulunmasından çok hoşlandığını söylüyor.

YILIN DAVASI

Amerika'da yetişkinlerin suç işleme oranı düşerken, gençlerin suç işleme oranları 10 yıl içinde dört kat arttı. Bunun son ve en dehşet verici örneklerinden biri bu yıl New Jersey'de yaşandı. 17 yaşındaki Jayson Vreeland ve Thomas Koskovich, iki pizza dağıtıcısını öldürdüler. Sorgulama sırasında pizzacıları neden öldürdükleri sorulduğunda ise ‘‘Yapacak başka bir şey yoktu’’ şeklinde korkunç bir cevap verdiler.

YILIN SPORU

Önce normal paten vardı, sonra buz pateni çıktı, sonra da roller-blade'ler. Özellikle gençler roller-blade'leri ayaklarına geçirip parklarda, sokaklarda gezmeye bayılıyorlar. Ekstrem Sporlar arasında en sevilen sporlardan biri de zaten roller-blade'lerle yapılanı. Son moda ise mountain-blade... Geliştirilmiş roller-blade'lerle dağlara tırmanmaya başlayanların sayısı hiç de az değil...

YILIN SUÇU

1997'nin suçu olarak, ‘‘Para Aklama’’ seçildi. Rolling Stone, hiçbir kanunu çiğnemeden, sadece Cayman Island'a uçup, bir paravan şirket kurup, bir de hesap açarak bir milyon doların aklanabileceğini belirtiyor. Bizde de çok meşhur olan bu suçun diğer inceliklerini de anlatan dergi, para aklamayı ABD vatandaşının doğasına uygun bir suç olduğunu belirtiyor...

YILIN MUHABİRİ

Lisa Ling henüz 23 yaşında. Los Angeles'ta yayın yapın Channel One'ın muhabiri. Kısa bir süre önce ünlü ABC News'la anlaşma imzaladı. Bu tabii ki kolay olmadı. Şu ana kadar Afganistan'da roketli saldırıya uğrayan, Tibet'te kaçırılan ve Kamboçya'da silahla tehdit edilen Ling, bu arada sık sık ABD'ye uçarak okulda sınavlarına girdi. 23 yaşına bu kadar macera sığdıran Lisa Ling'in kısa bir süre içinde ABD'nin en ünlü muhabiri olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

YILIN ARABASI

Gangster rap'çılar arasındaki kavga kızışıp da, iki ünlü rap yıldızı birbiri ardına öldürülünce, zırhlı otomobiller bir anda değere bindi. Özel olarak hazırlanan bu otomobiller sadece korunmaya değil, saldırmaya da yarıyor. Özel açılan bölümlerden göz yaşartıcı gaz püstürtülüyor, insana zarar verecek yükseklikte bir ses yayılıyor ve saldırgan neye uğradığını şaşırıyor. tanesi 150 bin dolara satılan otomobillerden bugüne kadar sadece Kaliforniya'da 100 adet satılmış.

YILIN AKTRİSTİ

Türkiye'de de kısa bir süre gösterilen ‘‘Vadide İki Gün’’ filminin oyuncusu Charlize Theron, sinemanın en yetenekli ve en güzel yeni isimlerinden. Önümüzdeki sezon Al Pacino'yla beraber ‘‘Şeytanın Avukatı’’ filminde izleyeceğimiz Charlize 21 yaşında ve sinemadan önce modellik yapıyordu.

YILIN ÜLKESİ

Şu sıralar en havalı ülke İskoçya. Rob Roy ve Braveheart'tan etkilenen ABD'liler, İskoçya'da geçen Trainspotting filmini de çok beğendiler. ‘‘İskoçyalı’’ dizisi, rating yarışında kimi zaman Baywatch'u bile geride bırakabiliyor. Tabii İskoç asıllı Tony Blair'in İngiltere Başbakanı seçilmesi de İskoçların havasını ikiye katladı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!