Dişli MYK’da savunma yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dişli MYK’da savunma yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2008 00:00

İş takibi karşılığında 1 milyon dolar rüşvet almakla suçlanan AKP Genel Başkan Yardımıcı Şaban Dişli, dünkü MYK toplantısında iddialarla ilgili savunma yaptı.

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MYK yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda Dişli’nin MYK üyelerine olayı kendi açısından anlatan savunma yaptığı öğrenildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın incelemesi konusunda Erdoğan’a bilgi verdiği de kaydedildi.

Ticari de olsa etik değil

Bozdağ, olayın CHP’nin iddia ettiği gibi iş takibi ya da rüşvet olmadığını, ancak ortada büyük miktarda ticari faaliyet bulunduğunu ifade etti. Bir parti yöneticisi de olayın arsa spekülatörlüğü veya rüşvet olmadığı kanaatini taşıdığını söyledi. Aynı yöneticinin, "Ancak Genel Başkan Yardımcısı konumundaki bir siyasetçinin rüşvet gibi algılanan boyutta ticari faaliyette bulunması etik yönden tartışılır" dediği bildirildi.

Boşuna beklediniz

AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, toplantı öncesinde "Şaban Dişli’nin durumunu görüşecek misiniz?" sorusuna "Geç kaldınız" yanıtını verdi. Arınç, toplantının ardından "İçeride ne konuşulduğuna ilişkin hiçbir şey söyleyemem. Bu akşam (dün) bu saate kadar boşuna beklediniz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!